Hírek

2017.05.01. 11:46

Koszorút kapott a tó Keszthelyen

Keszthely - Május elseje az idénynyitó napja a Balaton fővárosában, e nap a munka ünnepe, az 1711-es szatmári béke aláírásának, valamint uniós csatlakozásunk évfordulója is – hangzott el a város polgármesterének beszédében a szezonnyitó ünnepségen.

Keszey Ágnes

A Balaton-parton megrendezett hagyományos idénynyitón  Ruzsics Ferenc kiemelte: a városban megvalósult fejlesztések - köztük  a Fő tér és  a Balaton-part megújítása,  szépítése  után -  turisztikai vállalkozások, beruházók is felfigyeltek a településre.

– Jó hírekről tudok beszámolni: nemrégiben gazdát cserélt a Helikon és a Hullám szálló, valamint a Balaton szállóról is ezek a hírek terjedtek el. Végre a keszthelyieknek az a vágyálma is teljesülhet, hogy a városban lesz négy csillagos szálloda -ez a Helikon lesz.

Fejlesztések kezdődtek a Libáson:  öt bárka alakú épület fog felépülni - sorolta a városban megkezdődött turisztikai fejlesztéseket a polgármester. Megemlékezve a munka ünnepéről is. elmondta, a keresztény világ Szent Józsefre, a munkásra emlékezik, aki a munkájával tartotta biztonságban a a szent családot.

Hozzátette:  a   tanítás szerint az ember a munkájával bekapcsolódik a teremtő Isten munkájába, ám ma ezt sokan nem látják be, mert csak  kényszernek, a megélhetés forrásának látják a munkát. vagy mások becsapásával próbálnak haszonra szert tenni.

Fotó: Keszey Ágnes

Beszéde után a jó szezon reményében idén is megkoszorúzták a Balatont, a Helka hajó fedélzetéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!