Hírek

2017.03.02. 15:26

Elismerő oklevelet kaptak a nagykanizsai ápolók a munkájukért

Nagykanizsa - Kossuth Zsuzsanna emléksarkot avattak tegnap a kórházban a Magyar Ápolók Napja alkalmából.

Benedek Bálint

A Kanizsai Dorottya Kórház főépületének földszintjén a Magyar Ápolási Egyesület közreműködésével alakították ki az emlékhelyet, ami a szervezet megyei vezetője, Boros Károlyné szerint mérföldkőnek számít az ápolók és szakdolgozók életében.

- Elemi érdekünk és erkölcsi kötelességünk védeni az ápolói hivatás értékeit, megőrizni a jelen és utókor számára Kossuth Zsuzsanna szellemi hagyatékát - fogalmazott az elnök. - Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc után Kossuth Lajos húga sokat tett a betegek ellátásáért. Ez olyan nemes szolgálat, ami csak alázattal és nagy akaraterővel teljesíthető.

Dr. Brünner Szilveszter, a kórház főigazgató főorvosa is elismeréssel beszélt az ország első főápolónőjéről. Mint elmondta: az összes tábori kórház ápolásfelügyeletét ellátta.

A főigazgató és a díjazottak. Balról, első sor: dr. Brünner Szilveszter, Szijártóné Gódor Teréz, Koltainé Szabó Gabriella, Temesvári Judit, Takács Margit. Második sor: Pető Kornélia, Farkas Istvánné, Balassáné Horváth Erzsébet és Molnár Tiborné Fotó: Szakony Attila

- A szabadságharc elbukása után emigrációba kényszerült és 37 évesen halt meg New York-ban - folytatta. - Születésének 200. évfordulója komoly lehetőség, hogy ünnepeljük az ápolókat, napjaink Kossuth Zsuzsannáit.

Dénes Sándor polgármester szerint a város köszönettel tartozik a ma ápolóinak is, hiszen az egészségügy nélkülük nem működne.

- A kórházban először velük, az ápolókkal találkozunk és nekik mindig van egy kedves szavuk az emberekhez - tette hozzá a városvezető.

Fotó: Szakony Attila

A Magyar Ápolók Napja alkalmából a kórház hagyományosan elismerő okleveleket adott át a kiemelkedő munkát végző dolgozóinak.

A nyugdíjba vonuló kollégák mellett ápolók, diplomás ápolók, laboratóriumi asszisztensek vehettek át elismeréseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!