Hírek

2010.08.13. 14:58

Kossuth utcai felújítás: a legrosszabb hét következik

Hétfő reggeltől a zalaegerszegi Kossuth utca szinte olyan lesz, mint a város napján: a Széchenyi tér és a Kisfaludy utca közt teljesen lezárják a forgalom elől, bár nem vidám programok, hanem útépítés miatt.

Varga Andor

 - A megfelelő táblázás után az új forgalmi rend hétfőn reggel lép életbe - mondta el Szabó Róbert, a kivitelezés mérnöki feladataival megbízott Forsz Mérnöki Iroda Kft. ügyvezetője. - Ettől kezdve a Kossuth utcát a nagyposta előtt lezárjuk, aki a Széchenyi tér felől érkezik, balra kanyarodva, a Kovács Károly tér felé haladhat tovább. A Petőfi utca irányából, a Tüttősi utcán érkező autók pedig a Dísz téren a Technika Háza előtt kelhetnek át, majd a parkolóház melletti kis utcán juthatnak ki a Kosztolányi útra. Utóbbi helyszínen ennek érdekében meg kell változtatni a forgalmi rendet is, hiszen ez az utcácska jelenleg a Kossuth utca felé egyirányú, a következő egy hétben viszont az ellenkező irányba lesz az.

Ezekben a napokban pláne igaz lesz a jó tanács, amit a beruházás eddigi részében is érdemes volt megszívlelni: csak az hajtson be a zalaegerszegi főutcára, akinek végképp muszáj! Az építkezés, az útlezárás, illetve - ne adj isten - a forgalmi dugó elkerülésére a nagytemplom felől a Kazinczy tér-Mártírok útja útvonal javasolt. Bár feltételezhető, hogy ebben az időszakban ez sem lesz épp néptelen.

Egyébként minden remény megvan rá, hogy ez, a beruházással kapcsolatos végső kellemetlenség valóban csak augusztus 23-ig tart: ha az időjárás nem húzza keresztül a számításokat, ezen a reggelen - avagy hétfőhöz épp egy hétre - az autók visszatérhetnek a belvárosba. Szabó Róbert úgy fogalmazott: az eredeti forgalmi rend visszaállításánál mindenképp elsőbbséget élveznek a gépjárművek, a gyalogosoknál előfordulhat még némi csúszás, ám nekik sem kell már sokáig várniuk.

■ Az Európai Unió által finanszírozott, több milliárd forint értékű belváros- rehabilitációs programon belül a Kossuth utcai felújítás kis szelet: értéke 55 millió forint
■ Ezért a pénzért belvárosias miliő alakul ki a Kossuth utca e szakaszán is: díszburkolattal, padokkal, kisebb szemetesekkel, kandeláberekkel, több zöldfelülettel, kerékpárúttal
■ A beruházás befejezési határideje eredetileg július 31. volt, a csúszás oka elsősorban az extra csapadékos kora nyár
■ A Dísz tér és a Petőfi utca között megújuló főutca- darab egysávos lesz, 30 kilométer/órás sebességkorlátozással – pont, mint a korábban átalakított szakaszon



Korábbi cikkeinket megtalálja a kapcsolt anyagok között!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!