Hírek

2017.01.30. 08:52

Kiválasztották a legszebb disznófejet Vindornyafokon

Vindornyafok - Második alkalommal került megrendezésre a 130 fős településen a farsangi disznótoros és kolbásztöltő verseny.

Góth Imre

Jó házigazdaként Hág Attila polgármester és segítői mindet előkészítettek szombat reggelre. Az indulóknak már csak el kellett készíteniük a hagyományos ételeket. Magyarországon először hangulatteremtőként disznófej szépségversenyt tartottak, majd az abálólébe onnan pedig az esti vendégasztalra kerültek a kellékek. Öt csapat érkezett, akik kolbásztöltésben is összemérték tudásukat, gyakorlott versenyzőkként pillanatok alatt elkészültek a finomságok, amiket délutáni estebéden fogyasztottak el a falu lakóval közösen. A jó hangulatot fokozta a bókaházi színjátszók: Helén a tehén című bohózata.

Hág Attila szerint nehéz dolga akadt a zsűrinek, legszebben a Gyenesdiási dalárda, majd a Foki töltök csapata adta meg a tiszteletet a torra előkészített disznófejeknek, míg a kolbásztöltésben Ligetfalvi böllérek és a Gyenesdiási nótázó böllérek után a keszthelyi Íz kovácsokat dicsérték. A csapatokat és a jó hangulatot jövőre is visszavárják Vindornyafokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!