Hírek

2017.04.02. 16:40

Tavasszal elkel a nagytakarítás, kitakarították a falut

Teskánd - Vasárnap délután, míg a település északi kapujánál elterülő pályán focisták rúgták a bőrt, a délnyugati kijáratánál sárga mellényes önkéntesek gyülekeztek, hogy kitakarítsák a falut.

Fincza Zsuzsa

- Amióta polgármester vagyok, minden tavasszal sort kerítünk rá, nem mintha olyan szemetes lenne Teskánd, inkább azért, hogy a lakosság érezze, a közösségnek a lakóhely olyan, mint a családnak az otthon: mindenkinek dolgozni kell érte - így Tóth István Jánosné.

- Idén a toborzást és a lebonyolítást is átvállaltuk - tette hozzá Tóth Bálint, a Kemence-ház közösségszervezője. - A hivatal karbantartója és egy közmunkása ugyan rendszeresen végigjárja a közterületeket és összeszedi az eldobált hulladékot, de tavasszal elkel a nagytakarítás.

- Otthon majd nagyhéten lesz a suvickolás, mást úgysem csinálhatunk, anyámtól úgy hallottam, akkor nem szabad virágokkal, növényekkel foglalkozni, mert megtetvesednek - magyarázta Mester Lászlóné, közölve, hogy a Május 1. utcába nem kell menniük, mert útközben felszedte a szemetet.

A csapat egy része, akik a Rákóczi utcában kezdték a falutakarítást. A képen (b-j) Salamon Éva két kislányával, Katalinnal és Lucával, Salamon Ferencné, Tóth István Jánosné polgármester, Pártos István, Borbély Ádám és Tóth Bálint, mögöttük Mester Lászlóné, Szekeres Ferenc és Simon Viktória
Fotó: Fincza Zsuzsa

A Salamon-Pártos család kisgyerekestől kerekedett fel, s még az 5 éves Luca is kapott szemétszedő gumikesztyűt. Salamon Ferencné korelnökként, nagymamai minőségben elmondta: mindig eljönnek és hozzák a gyerekeket is, hadd szokják a munkát és az érzést, hogy fontos, amit a közösségért tesznek.

Simon Viktória képviselő-testületi tagként egyenesen kötelességének tartotta dolgozni a faluért, akárcsak Borbély Ádám, aki ebéd után a Kemence-ház egyik számítógépén internetezett, s mint mondta, munkával hálálja meg a számtalan lehetőséget, amit az intézmény biztosít a számukra.

Bár tényleg nem látszott szemetesnek a falu, estére azért összegyűlt közel tízzsáknyi hulladék, amit hétfőn szállít majd el kistraktorral a hivatal karbantartója.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!