Hírek

2017.07.24. 11:45

Kipakolták a Kiskastélyt - Hamarosan megkezdődik a felújítás

Megérett a komoly rekonstrukcióra a Kiskastély épületének tetőszerkezete. A sorozatos beázások miatt az épületben kiállított, s raktározott műtárgyakat ki is pakolták.

Pásztor András

Mint azt Száraz Csilla, a Thúry György Múzeum igazgatója elmondta: az elmúlt időszakban többször is beázott a Kiskastély épülete, ami veszélyeztette a kiállított és raktározott műtárgyakat.

A festményeket már kipakolták az épületből Fotó: Szakony Attila

– A Kiskastély épületét a felújítási munkák idejére kiürítettük, azaz az itt tárolt Sass Brunner Erzsébet, Brunner Erzsébet, illetve Z. Soós István hagyatékot is átszállítottuk a közeli Magyar Plakát Házba – árulta el az igazgató, aki hozzátette: a műtárgyakat megfelelő körülmények között, az eredeti raktárrendet fenntartva őrzik. – A munkálatok ideje alatt a festményeket egy-egy időszakos kiállítás formájában kívánjuk bemutatni a múzeum egyéb kiállítótermeiben.

A tetőszerkezet felújításáról egyelőre nem lehet sokat tudni, annyi bizonyos, hogy a közbeszerzési eljárást már kiírták, ám a nyertesnek – az épület műemlék jellege miatt – a szokásosnál is körültekintőbben kell eljárnia a felújítás során. Az épület 2018. június 30-ig tart zárva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!