Hírek

2016.02.25. 15:47

Kijelölt gyalogos átkelőhelynél gázoltak a figyelmetlen autósok

Zalaegerszeg, Nagykanizsa - Gyalogost gázoló személyautó-vezetők ellen emeltek vádat a napokban. Az egyik gyalogos súlyosan sérült, a másik sajnos életét veszítette.

Arany Gábor

Az 56 éves nagykanizsai N. Pál személyautójával tavaly szeptember 21-én reggel negyed kilenc körül a kanizsai Teleki utca párhuzamos közlekedésre alkalmas szakaszán a belső sávban tartott 34-39 km/órás tempóval a Hevesi út felé. Figyelmetlensége miatt későn vette észre a kijelölt átkelőhely közelében az úttestet átlósan keresztező gyalogos nőt és vészfékezése, elkormányzása dacára elütöttre. Az asszony a szélvédőre csapódott, onnan az úttestre zuhant. A szerencsétlenül járt gyalogos a sérüléseibe egy hónappal később a kórházban belehalt.

A másik vádemelésig jutott baleset eseményei is párhuzamos közlekedésre alkalmas útszakaszon következtek be. Az 55 éves P. László 2015. december 28-án délben Zalaegerszegen a Kossuth Lajos utcában közlekedett személyautójával a bal oldali sávban. A Csány térhez közeli kijelölt gyalogos átkelőhely előtt a jobb oldali sávban már megállt egy személygépkocsi, mert jobbról balra többen át akartak kelni az úton. P. László azonban ezt nem észlelte és egy nőt elütött, aki súlyosan megsérült.

A két férfi ellen közúti baleset okozása miatt emelt vádat nemrég az egerszegi járási és nyomozó ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!