Hírek

2017.04.07. 18:22

Kettős jubileum az egerszegi Liszt-iskolában

Zalaegerszeg - Kettős jubileumot ünnepelt pénteken a Liszt Ferenc Általános Iskola: az intézmény fennállásának 45., és az ének-zene tagozat alapításának 60. évfordulóját.

Magyar Hajnalka

Az ez alkalomból szervezett gálaesten elsőként Winklerné Fehér Lívia tagintézmény-vezető idézte fel a régi, legendás tanárok alakját, s beszélt  értékteremtő, személyiségformáló munkájuk szépségéről. Ezt követően Kajári Attila tankerületi igazgató ejtett szót  az iskola falai között zajló mozgalmas hétköznapokról, majd Balaicz Zoltán polgármester érzékeltette a diákévekhez való kötődés fontosságát.   Bejelentette, jövőre 150 millió forint ráfordításból megújul az iskola, majd a város kitüntető oklevelét adta át Winklerné Fehér Líviának.

A Liszt-iskola első és második osztályos diákjai játékos dalcsokorral mutatkoztak be a gálaesten
Fotó: Pezzetta Umberto

A mai szülők és az egykori diákok nevében egyaránt szólhatott Szűcsné dr. Lukács Mónika, az intézményi tanács elnöke, aki személyes emlékei felidézésével festette elénk a zenetanulás, a közös éneklés életre szóló élményeit.

A beszédeket követő műsorban az iskola jelenlegi és volt diákjai léptek fel, köztük országos hírnévre szert tett művészek ugyancsak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!