Hírek

2017.08.23. 14:55

Két zalai is részt vesz a Nemzeti Vágtán

A házigazda település is győzelemmel jutott be a szeptember közepén megrendezendő Nemzeti Vágtára a Festetics-vágtáról.

Keszey Ágnes

Az egy évtizedes jubileumát ünneplő Nemzeti Vágta részeként nyolcadik alkalommal rendezték meg a Festetics-vágtát a nagy múltú pályán, amelyet még egykor Festetics Tasziló építtetett. Itt mérkőzött meg 12 lovas négy előfutamban.

– Ilyen szorosak még nem voltak az előfutamok. Érződik, hogy országos szinten is kialakult egy szelekció: vannak, akik erre a szakágra specializálódtak. Rutinos, ügyes lovasnak és jó lovaknak kell lenni ahhoz, hogy a kanyarokban is tudjanak előzni, megfelelő tempót tudjanak diktálni – elemezte Varga Zoltán, a Festetics-vágta főszervezője.

A versenyzők 1200 métert vágtáztak, azaz három kört kellett megtenniük az előfutamokon és a kora esti döntőn is. Az izgalmas futam eredménye: 1. Csemő (Petrik Tamás), 2. Tata, 3. Gyenesdiás – Németh Viktória és paripája, Felleg.

Mivel ők a házigazda jogán mindenképpen bejutnak a Nemzeti Vágtára, Gál Lajos polgármester a 3. helyezettnek járó indulási lehetőséget felajánlotta Keszthelynek (Kiss Nikolett Baron Gyémánttal), így két zalai település is indul majd döntőn.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!