Hírek

2017.06.18. 08:03

Két település 600 lakójára vigyáznak

Kemendollár - Nagyobb biztonságban érezhetik magukat a hónap eleje óta Kemendollár és Vöckönd lakói. Felkészültségük és felszereltségük alapján megkapták az önálló beavatkozás jogát a kemendollári önkéntes tűzoltók. Az erre feljogosító igazolást kis ünnepségen szombaton vehették át.

Arany Gábor

Ahol ilyen egyesület működik, ott nem csak múlt, de jövő is van, fogalmazott köszöntő beszédében Manninger Jenő országgyűlési képviselő. A kemendollári egyesületet  1913-ban alapították, és kisebb megszakításokkal folyamatosan működött, 2000-ben pedig teljesen újjászervezték. Jelenleg 25 tagot számlálnak, köztük egy hölgyet és két ifjúsági.

Szakmai felkészültségüket erősíti, hogy öt tag nem csak szabadidejét áldozza a tűz elleni védekezésre, hiszen hivatásos tűzoltóként dolgozik, 19 tag rendelkezik a megfelelő szakvizsgával. Az egyesület nemrég sikeresen teljesítette a rendszerbe állító gyakorlat feltételeit, így alkalmassá váltak arra, hogy önállóan avatkoznak be tüzeknél, baleseteknél. Az önkéntesek évente 3000 óra szolgálatot vállaltak a két település 600 lakójának védelmére.

Az okmányt átadó Fülep Zoltán tűzoltó ezredes, az országos katasztrófavédelmi főigazgatóság tűzoltósági főosztályvezetője elmondta, jelenleg az országban 45 hasonló jogosultsággal rendelkező egyesület működik. Közülük immár öt található Zala megyében a kemendolláriak belépésével.

Az ünnepségen elismeréseket, emléktárgyakat is átadtak. Ezt követően pedig Horváth Zsolt plébános megáldotta a kemendollári egyesületnél napokban szolgálatba állított Csepel gépjárműfecskendőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!