Hírek

2017.02.10. 12:17

Gumiabroncs és egy műanyagláda mögé rejtve találták meg a két táska feketedohányt

Lenti - Fekete dohánnyal bukott le az 56 éves férfi, akit ezért félmillió forintra bírságoltak és vádat is emeltek ellene.

Arany Gábor

A cigarettaárak meredek emelkedésével együtt megnőtt az igény az alternatív beszerzési lehetőségek iránt is, így megjelent a kínálatban a vágott dohány, no meg annak illegális, adózatlan változata is és feketekereskedelme. A nemrég vádiratba foglalt történet 56 éves főszereplője tavaly októberben Budapesten vásárolt ismeretlen árustól 17,3 kiló, adójegy nélküli vágott dohányt. A két táskába csomagolt portékáért 55 ezer forintot fizetett, ám az áru piaci értéke meghaladja a 470 ezer forintot. A férfi a dohányt Honda típusú személyautója csomagtartójába tette és hazaindult vele Lentibe.

A portékával október 26-án bukott le. Délután a lenti temető melletti parkolóban várakozott személyautójában, amikor a városi rendőrkapitányság járőrei igazoltatták. A gépjármű átvizsgálásakor az intézkedő rendőrök a csomagtérben két gumiabroncs és egy műanyagláda mögé rejtve megtalálták a két nagyméretű táskát és benne a 17,3 kiló vágott dohányt, aminek legális eredetét az autós nem tudta igazolni. A bizonylat nélkül, jogellenesen megszerzett, jövedéki adózás alól elvont dohányterméket az adóhatóság lefoglalta és a férfira 520 ezer forintot meghaladó bírságot szabott ki, valamint elrendelte a dohány megsemmisítését.

A történtekről tájékoztatva dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője közölte, a férfi ellen orgazdaság vétsége miatt emelt vádat a lenti járási ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!