Hírek

2016.11.10. 15:41

Két megye tanárainak, intézményvezetőinek szerveztek Őszi Pedagógiai Napokat

Zalaegerszeg - Az Oktatási Hivatal (OH) Zalaegerszegi Pedagógiai Oktatási Központja (ZPOK) Őszi Pedagógiai Napokat szervez.

Arany Horváth Zsuzsa

A rendezvénysorozat plenáris napját csütörtökön tartották Zala és Vas megye közoktatási intézményvezetőinek.

A ZPOK vezetője, Tóth Ferenc elmondta, összesen 14 településen 78 rendezvényre kerül sor a november elején kezdődött program keretében. Csütörtökön a megyeszékhelyen Pongrácz László, az OH főosztályvezetője és Gerendás János főosztályvezető helyettes tartott előadást a jövő évi tanfelügyeletről, a pedagógusok önértékeléséről, az intézményi feladatok változásáról, majd Erdei Ferenc és Simon Zsolt minősítést végző mesterpedagógus adott tájékoztatást a pedagógusok szakmai előmenetelét, előrelépését szolgáló úgynevezett portfólió írásáról, annak szabályairól.

Fábry Zoltán klinikai szakpszichológus a mentálhigiénés jóllét feltételeiről beszélt az intézményvezetők plenáris ülésén Fotó: Pezzetta Umberto

Végül Fábry Zoltán klinikai szakpszichológus, a Zala Megyei Pedagógiai Szakszolgálat munkatársa szólt a pedagógusokat érő stressz következményeiről, illetve arról, hogy a tanárok mentális egészségéért mit tehetnek az intézményvezetők. Hangsúlyozta a közösség szakmai eszmecseréjének fontosságát, a szupervízió lehetőségeinek kihasználását. A tanárok egyre nagyobb számban találkoznak speciális nevelési helyzetekkel, akár magatartászavarokkal küzdő gyerekekkel, ami próbára teszi stressztűrő képességeiket. Pedig a tanulók eredményes motiválásához szükségük van mentális és lelki egészségükre, amit csak együtt tudnak megőrizni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!