Hírek

2016.11.08. 15:46

Két év alatt több, mint 3000 új munkahely Zalaegerszegen

Zalaegerszeg- Az elmúlt két évben 3000 új munkahely létesült a megyeszékhelyen, s a városban működő cégek jövőre további 1000 új álláshely létrejöttét helyezték kilátásba.

Varga Lívia

Erről is beszélt Balaicz Zoltán polgármester, aki tegnapi sajtótájékoztatóján a helyhatósági választások és az új közgyűlés megalakulása óta eltelt két év történéseit értékelte, beszámolva a megvalósult beruházásokról, az elért eredményekről és a további tervekről.

Mint fogalmazott, a helyi iparűzési adóból befolyt összeg a 2014-es 3,2 milliárd forintról tavaly 4,2 milliárdra nőtt, idén pedig várhatóan eléri a 4,4 milliárdot. Eközben a zalaegerszegi munkanélküliségi ráta a 2014-es 4,7-ről 2015-ben 3,3 százalékra csökkent, jelenleg pedig 2,8 százalék, ami 1100 regisztrált álláskeresőt jelent, vagyis a városban már majdnem megvalósult a teljes foglalkoztatottság. Tehát, tette hozzá a polgármester, komoly kihívást jelent majd a továbbiakban létrejövő új álláshelyek betöltése.

Balaicz Zoltán szólt az oktatás, a kultúra, az egészségügy és a sport területén történt előrelépésekről, fejlesztésekről és a tervekről is. Kitért a TOP programban rendelkezésre álló 16,8 milliárd forintos keret felhasználásáról, valamint a Modern Városok Programban megvalósuló beruházásokról, s tájékoztatott az R76-os gyorsforgalmi úttal kapcsolatos tervekről is. A kétszer kétsávos út a jelenlegi 76-os főúttól eltérő nyomvonalon, Zalaegerszegtől indulva Pacsát, valamint a sármelléki repülőteret érintve Balatonszentgyörgynél éri majd el az M7-es autópályát. A beruházás a tervek szerint 160 milliárd forintból valósul meg. Beszélt arról is, hogy nemzetközi logisztikai központ létesül Zalaegerszegen, s „a jövő beruházásaként” említve kiemelte a 40 milliárd forintból felépülő járműipari tesztpálya jelentőségét.

- Büszkék lehetünk arra, amit közösen elértünk, hogy a megvalósult összefogás révén egy olyan várost építünk, ahol mindenki megtalálja a jövőjét - hangsúlyozta Balaicz Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!