Hírek

2015.08.14. 15:31

Elkezdődött a zalaegerszegi belvárost kikerülő út következő szakaszának építése

Zalaegerszeg – A napokban megkezdődött a belvárost kikerülő tehermentesítő út következő szakaszának építése.

Hajdu Péter

A megyeszékhely közlekedését gyorsító, 360,3 millió forint értékű beruházást a létrehozásában közreműködő cégek képviselőivel bejáráson tekintette meg Vigh László országgyűlési képviselő, Balaicz Zoltán polgármester és Oláh Gábor, a Városfejlesztő Zrt. vezérigazgatója. Az előzmény még 2009-re tehető, amikor aláírták a történelmi városközpont rehabilitációs és revitalizációs programjának kiemelt támogatási szerződését, aminek nyomán megújult a Kossuth utca, megvalósult a piacprojekt, elkészült a Csipkeházi passzázs, és megépült a a tehermentesítő út első szakasza a piactól a Vágóhíd utcáig, most pedig onnan a Malom utcáig tart a beruházás második szakasza.

A tehermentesítő út második üteme építésének júliusban láttak neki a kivitelezők. A régi, felhagyott vasúti nyomvonalon mintegy 1570 méter hosszon folyik a kétsávos út építése, Vigh László országgyűlési képviselő a belváros közlekedése tehermentesítésének jelentőségéről szólt, reményét fejezve ki, hogy ezáltal kisebb forgalmú és biztonságosabb és pormentesebb lesz a belváros. Balaicz Zoltán polgármester a beruházás előzményeit elevenítette fel. Bejelentette, hogy mivel az áruház mögött megy el az új út nyomvonala, az Interspar áruház már bejelentette, hogy magánberuházásban szeretne a parkolójából rácsatlakozni.


Távolabb, a Hock János utcára a Kiskondás étterem mellett levő autóbusz forduló területét felhasználva építik ki a csatlakozást. A polgármester továbbá elmondta, hogy a Hock János utcából az új út felé leágazó, eddig csendes kis utcák lakóira tekintettel, mivel ez a helyzet megváltozik , a későbbiekben meg kell vizsgálni, hogy növényzet, fák telepítésével, vagy zajvédő fal építésével védjék a családi házakat. A beruházás során új csapadékcsatorna készül, kiépítik a közvilágítást, és átépül a Falumúzeum utcai és a Malom utcai csomópont is. A régi bútorgyár területének feltárására pedig új csatlakozást létesítenek. A helyszínen levő építőktől hallottuk, hogy a jelenleg folyó közműépítéssel szeptember elején végeznek, az útszakasz átadását pedig december közepére tervezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!