Hírek

2012.04.03. 15:59

Keszthelyi kórház: jobb körülmények a rehabilitációban

Keszthely - Több mint 240 millió forintot nyert a Városi Kórház a mozgásszervi és neurológiai rehabilitációs szolgáltatás korszerű körülményeinek megteremtésére.

Sámel József

A Nyugat-dunántúli Operatív Programban elnyert támogatás száz százalékos, így önrészt nem igényel a beruházás. A neurológiai szakterületen belül elsősorban az agyi történések, agyi vérellátási zavarok utáni állapot rehabilitációjára helyezik a hangsúlyt a keszthelyi intézményben, ez Zala megyében hiánypótló szolgáltatás lesz. A rehabilitációs ellátás infrastruktúrájának és műszerezettségének fejlesztése révén a szolgáltatások színvonala jelentősen javul majd.

A projekt keretében a keszthelyi kórház A-épületének belseje három szinten megújul. A földszinten a járóbeteg-ellátáshoz szükséges helyiségeket, valamint egy tornatermet és külső gyakorló terepet alakítanak ki. Olyan eszközök beszerzésére is lehetősége nyílik az intézménynek, melyek segítségével a betegek komplex mozgás- és beszédfejlesztése, valamint a kerekes székes életmód elsajátítása, a mindennapi élettevékenységek gyakorlása válik lehetővé.  Az épület első és második emeletén kórtermek kapnak helyet, részben a jelenlegiek felújításával és átalakításával, a mai elvárásoknak megfelelően. Ott helyezik el a különböző kezelőket: a fizio-, elektro- és hydroterápiás kezelőt, s a különböző multifunkciós helyiségeket. A rehabilitációs kezelésekhez szükséges orvosi gépműszerek beszerzése, az informatikai háttér kialakítása is része a projektnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!