Hírek

2017.06.05. 16:11

Keszthelyről indul a Tour de Hongrie

Keszthely - Idén - a szombathelyi prológot követően - Keszthelyről rajtol a Tour de Hongrie, a 750 kilométeres kerékpáros körverseny mezőnye.

Keszey Ágnes

A  Balaton-parti városból induló versenyről pünkösdhétfőn tartott  sajtótájékoztatót Ruzsics Ferenc  keszthelyi polgármester és Tóth A. Péter, a Tour de Hongrie kommunikációs vezetője.

Kápolnás Botond is próbára tette ügyességét a bringapályán- ezt mindenki megteheti majd június végén is Fotó: Keszey Ágnes

A település már többedik alkalommal ad otthont a verseny  valamilyen  jelentős állomásának, tavaly az egyik szakasz cél-majd másnapi rajtállomása volt, idén pedig itt, egészen pontosan a Balaton-parton, a mólónál kezdődik   a 750 kilométeres körtúra. Az első nap (június 28.)  Zalaegerszegen ér véget.  A végső állomás július 2-án Budapest lesz.  A keszthelyi indulásnak több kísérőrendezvénye is lesz: a gyerekeket- csakúgy, mint a hétfői beharangozó napon - kerékpáros ügyességi feladatokkal várják, s a hónap végén látványos bringás bemutató is lesz.

Tóth A. Péter és Ruzsics Ferenc a sajtótájékoztatón Fotó: Keszey Ágnes

Ezévben 22 csapat 132 versenyzője  indul a nemzetközi versenyen. Ahogy a kommunikációs vezető fogalmazott: az idei év az elmúlt évek talán az egyik legerősebb mezőnye lesz. Az első Tour de Hongrie -t 1925-ben rendezték meg, majd a következő évtizedek alatt több-kevesebb alkalommal kimaradt, így idén 38. alkalommal kelnek útra a versenyzők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!