Hírek

2017.04.24. 17:42

Megtámadta az anya az óvónőt, mert koszosnak nevezte a gyermekeit

A jelenetnek több kisgyermek is szemtanúja volt.

Arany Gábor

Megtámadta az óvónőt az anya, mert a pedagógus szóvá tette, hogy a gyerekek mosdatlanul, koszos ruhában járnak az intézménybe.

A nemrég vádiratba foglalt történet szerint, H. Árpádnénak tavaly ősszel többször szóvá tette a keszthelyi intézményben az óvónő, hogy két gyermeke gondozatlanul, koszos ruhában érkezik meg reggelente. Ezzel azonban nem ért el eredményt, és novemberben egyik újabb hasonló alkalommal az óvónő már a gyermekeket is megkérte, hogy otthonról indulás előtt mosakodjanak meg. Ez az anyát felbőszítette, és H. Árpádné november 25-én reggel kifejezetten azzal a szándékkal ment be a keszthelyi óvodába, hogy a pedagóguson számon kérje a figyelmeztetést.

Nem találta meg az óvónőt, ezért az egyik kolléganőjének adta elő indulatosan a mondandóját, miszerint, ha nem állítja le magát a gyerekei óvónője, akkor nagyon megkeserüli és azzal fenyegetőzött, nehogy sötétben az utcán kettesben találkozzanak.

Ennyivel nem érte be, mert három nappal később reggel, amikor gyerekeit bevitte a csoportszobába, kiabálni kezdett az óvónőjükkel. Állítsa le magát, szólította fel, mert az ő gyermekei tiszták. A pedagógus annyit felelt, olyankor nincs is gond, csak akkor szólt, amikor koszosan érkeztek. H. Árpádné ekkor indulatosan gesztikulálva elindult az asztal mögött álló nevelő felé, újból megfenyegette, hogy nagyon megbánja és hozzátette, szerencséje, hogy nem a férje van itt, ha az utcán, sötétben találkoznak, azt nagyon megkeserüli.

Fenyegetőzése közben igyekezett az asztalon áthajolni és megütni az óvónőt, miközben a hangoskodásra megérkező dajka hátulról már próbálta lefogni. Így csak az ujja hegyével érte el az óvónő arcát és az orrán karmolta meg. A továbbiakat egy szülővel közös fellépésük akadályozta meg és H. Árpádnét távozásra bírták, de az asszony eközben is fenyegetőzött. A jelenetnek több kisgyermek is szemtanúja volt. A történtekről tájékoztatást adva dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője közölte, hogy az asszony ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelt vádat a keszthelyi járási ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!