Hírek

2016.11.28. 18:30

Az utak átépítése és forgalom csillapítása is téma volt a közmeghallgatáson

Zalaegerszeg – Gondozatlan terület, szűkös parkolási lehetőségek, átépítésre váró utca és kereszteződés.

Arany Gábor

Egyebek mellett ezekről esett szó hétfőn délelőtt a megyeszékhelyi önkormányzati közgyűlés közmeghallgatásán, a Széchenyi téri díszteremben. Bevezetésképpen Balaicz Zoltán polgármester szólt az egy évvel ezelőtti közmeghallgatás óta eltelt időszak eredményeiről, valamint a tervekről.

Az ötvenperces beszámolóban egyebek mellett szó esett róla, hogy 1800 új munkahely jött létre a városban. Az iparűzési adó meghaladta a 4 milliárd forintot, a munkanélküliség 2,8 százalékra csökkent. Megélénkült az ingatlanpiac, amit az is jelez, hogy a városban 170 lakás épül. A polgármester sorra vette a megvalósult fejlesztéseket és a már elhatározott beruházásokat, mint kiemelte, 2020-ig az önkormányzat a településfejlesztési operatív programból 16,8 milliárd forintot használhat fel.

Sipos László egyebek közt a nyaranta Gálafejen tapasztalt víznyomáscsökkenést és a kórház környékén a parkolás nehézségét tette szóvá Fotó: A szerző

A hozzászólók közül Kisházi Gábor az Arany és Mártírok útja közti volt kerámiagyár területének rendezetlenségét tette szóvá, illetve az egyre kaotikusabb parkolási helyzetet a környező utcákban. Horváth András arról beszélt, hogy a lakók rendbe rakták a Vadrózsa utcát, ám az eltávolított növényzetet hónapok óta nem szállította el a Városgazdálkodás. Több hozzászólás említette a páterdombiak panaszát, miszerint a Juhász Gyula utca folytatásában az átkötő út kiépítettsége nem elegendő a forgalomhoz. A finomító felé vezető út mellett több telephely található, sokan erre közelítik meg a város déli részét, többek között a Flexet is. A válaszból kiderült, az önkormányzat nem kíván itt nagyobb beruházást végrehajtani. Az út szélessége elegendő, nem indokolt a járda építése sem, mert a gyalogos forgalom jelentéktelen. Mivel az északi és déli ipari parkban találhatók üres telkek, ezért a terület ilyen célú fejlesztése nem szerepel a város rövid távú programjában. Az egykori MOL-os kézilabdapálya sorsát firtató felvetésre Balaicz Zoltán emlékeztetett rá: ősszel adták át a 22x42 méteres műfüves pályát, ami a városrész igényeit kiszolgálja. A Gálafej közvilágításának hiányosságait, illetve az Aranyeső és Gálafej utca kereszteződésének veszélyességét tette szóvá Olasz Balázs. A balesetek elkerülésére az átépítést, forgalmi rend változtatást szorgalmazta. A válaszból kiderült: a forgalom nagysága nem indokolja az egyébként rendkívül költséges átépítését. A biztonság érdekében 30 km/óra sebességkorlátozást vezettek be és stoptáblát helyeznek ki.

Az alsóerdei Sugár út forgalmának csillapítását is kérték, behajtás korlátozásával, fekvőrendőr telepítésével. Mivel nincs alternatív útvonal, ezekre nincs lehetőség, derült ki a válaszból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!