Hírek

2011.06.27. 16:00

Kék túra a zsákfalun át: felélénkült Kisvásárhely

Jubilál a Kék túra mozgalom hazánkban, a bakancsosok az ötvenesztendős évforduló alkalmából a minap Kisvásárhelyre is ellátogattak. Megtudhatták: Kisvásárhely a turizmusra kíván építeni a jövőben.

Sámel József


A Magyar Természetbarát Szövetség hirdette meg a Kék túra vándorlás elnevezésű programot, melyhez csatlakozott a Zala megyei Természetbarátok Szövetsége is. A napokban mintegy harmincöt fős csoport érkezett Kisvásárhelyre.

A vándorlás „folyamatos”, túrázó csoportokkal naponta lehet találkozni az útvonalon.

- Pünkösd után indult, s augusztusban fejeződik be a Kék túra vándorlás. Lesznek, akik csak egy-egy - frekventáltabb - szakaszát járják be az útvonalnak, de az elszántabbak az egész távot teljesítik - fogalmazott Kissné Katona Valéria, a Zala megyei szervezet főtitkára. - Kisvásárhely nagy szeretettel fogadta az első csoportot, megvendégelték a bakancsosokat, mi pedig megajándékoztuk őket a turisztikai kiadványunkkal, térképünkkel. A találkozó emlékezetes marad.

A Zala és Veszprém megye határán fekvő zsákfaluban örülnek, ha turisták érkeznek, akkor ugyanis megélénkül az élet, történik valami a településen.

- Kiválóan sikerült a program, s reméljük, hogy egyre több túrázót köszönthetünk majd - fejezte ki reményét Reicz Jánosné polgármester. - Kisvásárhely nagyon pici falu, csend és nyugalom van, nincs forgalom. Sok az idős lakó. Látnivaló sincs túl sok, a természeti környezet azonban csodálatos, elég, ha csak a falu végén folyó Marcal-folyót, a Tótvár-patakot és környezetüket említem. A kék túra útvonalnak köszönhetően érkeznek legtöbben hozzánk. Amint kitavaszodik, azonnal érkezni kezdenek a bakancsosok. Ennek örülünk, mert élet költözik a településünkre. Azért, hogy minél szebb környezetben fogadhassuk őket, több beruházást is megvalósítottunk, illetve tervezünk.

 

A falu - Sümegi úti - bejáratánál parkot, a község közepén pedig szalonnasütő-pihenőhelyet alakítottak ki a közelmúltban. Nemrég az önkormányzatnak sikerült megvásárolnia kéthektárnyi területet, melynek hasznosításához nagy reményeket fűznek.

- Többen jelezték már, hogy szeretnének sátorozni Kisvásárhelyen, erre most majd lehetőséget biztosít a terület - tette hozzá Reicz Jánosné. - Ugyanakkor ott - természetbe illő kis épületekkel - börzeparkot kívánunk kialakítani. A helyi és környékbeli termelők, kézművesek árulhatnak majd. Reményeink és terveink szerint mindez még az idén megvalósul.


 Turizmus dosszié itt!

  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!