Hírek

2010.12.29. 03:08

Kanizsai Dorottya Kórház: bűncselekmény hiányában lezárult a nyomozás

Sem szabálytalanságot, sem törvénytelenséget nem igazoltak azok a vizsgálatok, amelyek a Kanizsai Dorottya Kórház közbeszerzései, például egy röntgencső megvétele ügyében indultak.

Sámel József

Az intézmény kedden kiadott sajtónyilatkozata szerint: az elmúlt nyolc hónapban számos névtelen és fiktív néven írt feljelentést juttattak el az országos és helyi hatóságokhoz, melyekben a kórház vezetését támadták. A feljelentések témája, szóhasználata és módszere - az intézmény vezetése szerint - ugyanazon szűk körre utalt. A folyamatos támadások ellenére az intézmény vezetősége azt az álláspontot képviselte, hogy a vizsgálatok befejezéséig nem reagál a vádakra. A közelmúltban viszont bűncselekmény hiányában lezárult a nyomozás, melyet először a rendőrség, majd a Vám- és Pénzügyőrség regionális parancsnoksága folytatott. Korábban a közgyűlés is vizsgálta a kórházi beszerzéseket, ám a testület úgy döntött, a rendőrségi nyomozás eredményétől teszi függővé a további lépéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!