Hírek

2017.03.23. 19:00

Jobban járható a földút, mint az aszfaltos út?

Felsőszenterzsébet - Egy mezőgazdasági út felújításával és személygépkocsik számára is járhatóvá tételével szüntetné meg a település zsákfalu jellegét Felsőszenterzsébet önkormányzata.

Gyuricza Ferenc

A zalai kisközségben már a tavalyi esztendőben elkezdték az ehhez szükséges munkálatokat - tudatta lapunkkal Kálmán Elek, a település polgármestere. Elmondta: akkor a Szentgyörgyvölgy felé vezető szakasz hibáit javították ki, ezúttal pedig a Kerkafalva felé vezető részen dolgoznak a szakemberek. Ottjártunkkor éppen zúzalékkövet terítettek arra a szakaszra, amely a leginkább egyenetlennek tűnt.

- Az út felújításának több fontos indoka is van - sorolta a polgármester. - Egyrészt a község zsákfalu jellegét szüntethetjük meg azáltal, ha nemcsak Alsószenterzsébet felől, az aszfaltozott úton lesz megközelíthető, hanem más települések irányából is. Ezzel jelentősen lerövidülnek a távolságok, azaz mind Kerkafalva, mind Szentgyörgyvölgy felé több kilométert nyerhetünk. A tényekhez hozzátartozik még, hogy olyan rossz az aszfaltos közforgalmú út állapota, ami miatt már most is szívesebben közlekedünk személyautókkal a mezőgazdasági úton, hiszen az kevésbé hepehupás.

Zúzalékkővel erősítik meg az egyenetlen szakaszokat Fotó: Gyuricza Ferenc

Kálmán Elek hozzátette: a helyi lakosság mellett mindez a térségükbe látogató turistáknak is hasznos. A polgármester szerint az Őrségbe látogatók közül egyre többen fedezik fel maguknak a zalai térséget, a kerékpáros és bakancsos turistákra pedig az a jellemző, hogy kifejezetten keresik a természetes környezettel harmonizáló útvonalakat.

- Az útfelújítás másik fontos szempontja, hogy a Felsőszenterzsébetet Kerkafalvával összekötő szakasz a Kéthatár-tó, azaz a térség kedvelt horgászvize mellett vezet el - sorolta tovább a polgármester. - A munkálatok költségét így a terület tulajdonosa, Kerkafalva önkormányzata, a horgászegyesület, illetve a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége közösen állja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!