Hírek

2017.08.11. 05:39

Jelentős viharkárok Zala megyében: Közlekedési táblák és fák dőltek ki (Frissítve)

Amilyen hirtelen jött, olyan hirtelen el is vonult a vihar. Az orkán erejű szél azonban nem kímélte a környezetet: fákat csavart ki, valamint néhány helyen az áramszolgáltatás is szünetelt. A szakemberek az egész megyében folyamatosan dolgoznak a vihar okozta káosz felszámolásáért.

Zalai Hírlap

Éjszaka óta tart a tegnapi viharkárok feloszlatása Zala megyében, noha azoknak nagy részét már megoldották a megye tűzoltói – írta a Zala megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapja.

Kidőlt fa a Gébárti tónál Fotó: Pezzetta Umberto

A weblap szerint, a 86-os főútról Pórszombatra vezető úton egy tölgyfa hasadt ketté, amelynek akadályozza a forgalmat. Zalaszentgróton, a Bajcsy-Zsilinszky utcába megdőlt oszlop miatt riasztották a helyi önkormányzati tűzoltókat. Nagykanizsán a Szent Rókus utcába egy vihar által megrongált épülethez indultak el a helyi tűzoltók.

Azokban a megyékben, ahol a vihar pusztított, sok helyen még mindig szünetel az áramszolgáltatás. A probléma megoldásán gőzerővel dolgoznak az illetékesek.

Cserepek a piac utcájában Fotó: Pezzetta Umberto

A hajnali órákban 180 település 54 ezer fogyasztási helyét érintették az üzemzavarok és áramkimaradások. Az érintett helyek száma és a fogyasztók száma is csökken, hiszen az áramszolgáltató szakemberei dolgoznak a hibák kijavításán, a fogyasztók hálózatba történő visszakapcsolásán – közölte a Zala megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

Zala megyében összesen 174 esetben vonultak a tűzoltók az éjszaka főleg kidőlt fák, leszakadt vezetékek és megrongált tetők miatt. Vas megyében halálos áldozattal járt a tegnapi vihar.

Olvasóinktól is számtalan fényképet kaptunk a reggeli órákban.

Rákos Zoltán a zalaegerszegi Palatinus étterem melletti park állapotáról küldött fényképet.

A vihar alaposan megtépázta a fákat Fotó: Olvasó

Egy másik olvasónk, Zalaegerszeg Landorhegy városrészről és az uszoda környékéről készített képeket.

Darabokban hever egy redőny a Landorhegyi úton Fotó: Olvasó

Kidőlt közlekedési tábla az uszoda mellett Fotó: Olvasó

Vaspörben tetőcserepek és OSB lapok repültek, ráadásul kicsavarta a szomszédban a diófát - írta olvasónk, Pilnay Margit.

Kettétört diófa Vaspörben Fotó: Olvasó

Egerszeghegyen leszakadt vezetékek és kidőlt fák hevernek. Olvasónk, Péter jelezte, hogy az éjszaka folyamán az áram is elment a környéken.

Kidőlt fa csavarodott a vezetékbe Fotó: Olvasó

Leszakadt vezeték Egerszeghegyen Fotó: Olvasó

A rendkívüli helyzet nem kímélte a Csácsbozsoki Arborétumot sem, a viharkárok miatt ideiglenesen nem lesz látogatható. Továbbá beszámoltunk arról is, hogy a botfai városrészen éjjel egy többtonnás rendezvénysátrat kapott fel a szél.

Ha Önnél is okozott kárt a vihar, küldje el nekünk!


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!