Hírek

2017.06.20. 18:05

Jelentős változást hozott a 86-os elkerülő Zalalövő életében

ZALALÖVŐ A város közbiztonsági helyzetéről és közlekedésbiztonságáról szóló beszámolóval vette kezdetét kedden késő délután a helyi képviselő-testület soros ülése.

Gyuricza Ferenc

A téma megvitatása során dr. Farkas Tibor alezredes, a zalaegerszegi városi rendőrkapitányság vezetője többek közt arról beszélt, hogy bár mind a kapitányság illetékességi területére, mind a Zalalövőre vonatkozó statisztika romlott, de valós képet ezek magyarázata ad.

A kapitányság területén az elmúlt évben egy szerteágazó, gyakorlatilag az ország valamennyi megyéjében jelen lévő nagyszabású csalássorozatot sikerült felderíteni, Zalalövőn pedig pincebetörések miatt emelkedett a kiemelt bűncselekmények száma, utóbbinak elkövetői között zalalövői illetékességű személy is volt.

A 86-os út elkerülő szakaszának átadása óta Zalalövő városa megszabadult a kamionforgalomtól Fotó: Archív/Gyuricza Ferenc

Dr. Farkas Tibor azt is hozzátette, ahogy a város, úgy a rendőrség életében is jelentős változást hozott a 86-os út elkerülő szakaszának tavalyi átadása, aminek eredményeként Zalalövő megszabadult az átmenő forgalomtól. Kamionok azóta csak akkor érinthetik a város területét, ha baleset miatt le kell zárni az elkerülőt.

A beszámoló kapcsán Pintér Antal polgármester beszélt a közterületi kamerarendszer kiépítésének lehetőségéről - a város támogatná a fejlesztési tervet -, amitől a helyi közbiztonság további javulását reméli az önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!