Hírek

2015.10.25. 09:43

Ittasan vezetett, börtönbe kerülhet

Zalaegerszeg - Ittas gépjárművezetés miatt kerülhet rács mögé az a most 25 éves férfi, aki ismerőse autójával szenvedett balesetet a 76-os úton még tavaly szeptemberben.

Arany Gábor

A nemrég  vádiratba foglalt történet szerint a 25 éves V. Istvánt eddig már két alkalommal ítélték el ittas járművezetés miatt, a kiszabott szabadságvesztéseket azonban végrehajtásában felfüggesztették. Ennek azonban úgy tűnik nem volt meg a visszatartó hatása. V. István és az ügyben másodrendű vádlottá lett most 27 éves H. László 2014. szeptember 21-én este italozni kezdett, majd ismerősük autójával indultak Hagyárosböröndről  Zalaszentgyörgyre, ekkor a jogosítvánnyal nem rendelkező H. László vezetett, utasként V. István és még egy személy tartózkodott a kocsiban. Zalaszentgyörgyről rövid pihenő után Nagykapornakra hajtottak, ahol folytatták a poharazgatást. Hajnali négy tájt indultak Zalaegerszeg felé, először most is H. László vezetett, majd pár kilométer után átadta volánt a járművezetéstől eltiltott  V. Istvánnak. Így indultak tovább, ám nem sokkal később a sofőr figyelmetlensége és gyorshajtása miatt lesodródtak az útról, aztán az árokba csapódtak. A balesetben az utasuk könnyebben megsérült. A vizsgálat szerint V. István vérében 2,34-2,47, míg H. Lászlóéban 1,83-1,94 ezrelék volt az alkohol koncentrációja, ami közepes befolyásoltságot jelent.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba érdeklődésünkre közölte, a történtek alapján a két férfi ellen ittas járművezetés, illetve H. László ellen járművezetés tiltott átengedése miatt is vádat emelt az egerszegi járási ügyészség. V. Istvánra letöltendő szabadságvesztés kiszabását indítványozzák azzal, hogy a korábban jármű önkényes elvétele és más bűncselekmények miatt rá kirótt 16 hónap börtön végrehajtást is rendeljék el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!