Hírek

2015.09.23. 15:08

Itt rólad is szó van - korosztályos kerekasztal ülés a megyeszékhelyen

Zalaegerszeg - A korosztály érdekében eddig végzett munkát tekintette át összejövetelén a megyeszékhelyi Ifjúsági Kerekasztal.

Arany Horváth Zsuzsa

A Zalaegerszegi Ifjúsági Kerekasztal 2009 októberében alakult meg, résztvevő a diákönkormányzat, a Zalaegerszegi Főiskolások Egyesülete, a hallgatói önkormányzatok, az oktatási intézmények, a gyermek- és ifjúságvédelem, a bűnmegelőzés munkatársai, kulturális intézmények, civil szervezetek, s az önkormányzat. Öt éve hagyományteremtő szándékkal szervezték meg a Zalaegerszegi Ifjúsági Kerekasztal PIKNIK programját a Botfai Hüvös kastélyban, ez a rendezvény az idén már hatodik alkalommal valósult meg. A program a legkiemelkedőbb olyan, évente ismétlődő ifjúsági fórum, ahol a fiatalok és a velük foglalkozók legtágabb köre van jelen.


A Zalaegerszegi Ifjúsági Kerekasztal új elnöksége a polgármesterrel. Elöl (balról): Fentősné Belléncs Andrea, Farkas Szabina elnök, Bogár Adrien, Drávecz Egyed Enikő, Nagy Veronika. Hátul: Ludányi Zsolt, Bognár Ákos, Balaicz Zoltán polgármester, Juhász Előd János és Kövesi Csaba Fotó: Fincza Zsuzsa

Az idei rendezvénynek aktualitást adott jelezték a szervezők , hogy a SZMSZ szerint a regisztrált tagok tagsági viszonya 3 év időtartamra szól, annak lejártával a tagsági viszonyt meg kell újítani. Ez most vált esedékessé.

A szervezet nevében értékelte az elmúlt időszakot Bognár Ákos elnök, a városi közgyűlés Ifjúsági és Sport Albizottsága vezetője, majd a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsot mutatta be dr. Hatala József elnök. A bűnmegelőzés az iskolákban című előadást dr. Márkus Erika rendőr alezredes, Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács tagja tartotta a középiskolai szintű duális képzésről dr. Háry András, a Technológiai Centrum vezetője szólt, a kötelező közösségi szolgálat első tapasztalatairól pedig Kajári Attila igazgató, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ zalaegerszegi tankerületének vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!