Hírek

2015.10.09. 06:09

Itáliai kalandozás: Kovács Adrienn beszámolója a Zala Szépe címhez járó jutalomutazásról

Vatikán a titokzatosságával, Róma a méreteivel, Nápoly a változatosságával, míg Capri szigete tengerpartjával ejtette ámulatba Kovács Adriennt. A Zala Szépe győztese nyereményútja keretében először járt Itáliában.

Benedek Bálint

– Capri romantikus kisugárzásával a szerelmesek szigete címet is viselhetné – mesélte Adrienn, akit párja, Tóth Máté kísért el az útra. – Persze ezt a boldogságom mondatja velem, hiszen jól érzem magam a bőrömben. Azzal, hogy a Zala Szépévé választottak, minden a helyére került az életemben. Azóta rózsaszín felhőn csücsülök, mely meghatározza a hétköznapjaimat, kiegyensúlyozott lettem. Az olasz körutazás alkalmával is kiderült, hogy tökéletes párt alkotunk.

Adrienn mosolygósan mesélt tovább, bár a buszos nyeremény túra nem kezdődött valami fényesen. Eléggé tartott a hosszú távtól, s félelmei beigazolódtak, ugyanis a hajnali indulást követően egy szemhunyásnyit sem aludt.

Fárasztó gyaloglás után jólesett a pihenés a Tevere folyó partján Rómában. Fotó: Kovács Adrienn

– Az első olaszországi megálló, Orvieto viszont feledtette a fáradtságomat – fogalmazott. – A rengeteg műemlék közül a leírások Itália egyik legkülönlegesebb templomaként emlegetik a főtér közepén álló dómot. Ez így is van, hiszen a székesegyház egyedi külsővel rendelkezik, ezt pedig annak köszönheti, hogy három évszázadon keresztül épült. Szinte az összes stílus felfedezhető rajta, mégis csodálatos és gigantikus.

Ettől függetlenül a kimerült szerelmesek alig várták, hogy elérjék a szállásukat a Rómához közeli Frascati településen. A szépségkirálynő az ellátással elégedett volt, bár húskedvelőként nem szimpatizált az olaszok tészták iránti rajongásával. Mint elmondta: a levesek is hiányoztak, helyette vacsorára előételként mindig be kellett érnie némi paradicsom szószos tésztával.

Adrienn és szerelme, Tóth Máté a Colosseumban

– A program folytatásaként a mini államot, Vatikánt fedeztük fel – tette hozzá Adrienn. – A gigantikus Szent Péter Bazilika, a múzeum szobor csoportjai olyannyira nem ragadtak magukkal, ám az Angyalvár annál inkább. Ugyancsak nagy élményt jelentett az eddig csak mozivásznon látott Colosseum. A legnagyobb amfiteátrum, amely a Római Birodalom idején épült, a római építészet legjelentősebb alkotása. Jártunk még a Piazza Navona-n, sétánk a Trevi-kúthoz vezetett, melybe nem tudtunk pénzt dobni, hiszen felújítás alatt állt. Római utolsó állomásunk színhelye a Spanyol lépcső volt. Európa leghosszabb és legszélesebb kültéri lépcsője, a rómaiak egyik kedvenc találkozóhelye 138 lépcsőfokból áll.

A fárasztó túrán a fiatalok egy házaspárral is összebarátkoztak, ezért mindig jó hangulatban teltek a séták.

Kovács Adrienn bár nem szereti a tésztaételeket, az olasz pizzának nem tudott ellenállni

– Capri pompázatos sziget – tette hozzá Adrienn. – A környezet szépsége, a tenger illata elbűvölt bennünket. Többek körbeutazták a szigetet, mi a sok gyaloglás után a tengerparton lazítottunk. Máté a vízbe is bemerészkedett. De meggyőződtünk arról is, hogy bizony az olaszok készítik a legfinomabb pizzát.

Az olasz körút Nápolyban, majd Pompei-ben folytatódott, hazafelé a csapat San Marinóban tett sétát. A szépségkirálynő fáradtsága ellenére örült, hogy nyereményútját a szerelmével tölthette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!