Hírek

2006.07.27. 02:29

Ismét útépítések

Keszthely (kzs) - Folytatódnak a tavaly ősszel elkezdett útfelújítási munkák, ezúttal a Zámor városrész huszonkét utcája került sorra. A felújítás költségeinek nagy részét hitelből fedezi a város.

nincs nev

Az útépítési munkálatok már hetekkel ezelőtt elkezdődtek, és mint megtudtuk, legkorábban augusztus közepére fejeződhetnek be.

- A tavaly ősszel elindított útfelújítási program folytatódik ezekben a hetekben - mondta el kérdésünkre Mohácsi József polgármester, majd hozzátette - Távlati célunk, hogy a város teljes úthálózatára sort kerítsünk.

A jelenleg is folyó munkálatok a Zámor- térség huszonkét utcáját érintik, összesen tizenegy kilométer hosszúságban.

Mint kiderült, a felújítások most aktuális szakaszának befejeztével a város úthálózatának közel egyötöde lesz készen. A városvezetés következő lépésben a Rákóczi téri lámpasor körforgalommá alakítását tervezi, erre azonban még nincs biztosítva az anyagi fedezet.

Mohácsi elmonda még a jelenleg is folyó útfelújítások költsége meghaladja a 195 millió forintot. Ennek nagy részét a hitelből fedezik, amit 2014-ig kell visszafizetnie a városnak.

- Az útfelújítás nem egyetlen választási ciklusra, hanem hosszú évtizedekre születik - fogalmazott a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!