Hírek

2017.08.09. 17:30

Zalaegerszegen 133 családban segítik az iskolakezdést

ZALAEGERSZEG A megyeszékhely önkormányzata 2 millió 210 ezer forint iskolakezdési támogatással segíti a nehéz anyagi helyzetben levő családok gyermekeit.

Hajdu Péter

A Zalaegerszegi Család- és Gyermekjóléti Központban számolt erről be tegnap Tolvaj Márta alpolgármester és Zsolnai Judit intézményvezető. Utóbbi elmondta: rendszeresen támogatják az intézményük látókörében élő rászorulókat. Idén 6,5 millió forintot kaptak erre a várostól, amiből négy alkalommal nyújtanak támogatásokat. Egyik volt a húsvéti élelmiszercsomag, hozzájárulnak a gyerekek nyári táborához, karácsonykor ismét élelmiszercsomagot állítanak össze körülbelül 300 családnak. Most pedig összesen 221 gyermek után kap iskolakezdési támogatásként gyermekenként 10 ezer forintot 135 család.

Zsolnai Judit (balról) és Tolvaj Márta az egyik első támogatottnak, a középen álló Kocsis Tündének adja át a 30 ezer forintnyi támogatást. A családban három gyermek megy iskolába Fotó: Pezzetta Umberto

Tolvaj Márta szélesebb kitekintést adott a város támogatáspolitikájáról, az ezzel kapcsolatos intézkedésekről. Elmondta: szükség volt a meglevő szociális intézmények közötti együttműködés erősítésére, miáltal erősödött a jelzőrendszer. E téren együttműködnek civil szervezetekkel is. A mozgáskorlátozottak egyesületének közreműködésével a Balatoni út 3-ban létrejött adományközpontra hívta fel a figyelmet, aminek a továbbfejlesztésében jövőre a város is részt vesz. Újdonságként számolt be arról, hogy nyáron az önkormányzat két alkalommal közel száz embernek a kikapcsolódásához járult hozzá, akik 10 forintos jeggyel vehetik igénybe az AquaCityt. A most szombati, hagyományos jótékonysági főzőverseny alkalmából is 50 ingyenjegyet adtak rászorulóknak. Tolvaj Márta elmondta még, a város tervei közé tartozik, hogy jövőre a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermekek nyári étkeztetését szeretnék megoldani, és azt is, hogy a 75 ezer forintnál kisebb nyugdíjat kapó idősek is kedvezményesen juthassanak meleg ételhez a nyugdíjasház konyháján.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!