Hírek

2017.05.03. 15:32

Csípték egymást: ép és fogyatékkal élő fiatalok kalandoztak Zalaszabaron

Egy egész napot töltöttek el egészséges fiatalok és fogyatékkal élők a zalaszabari kalandparkban. Az érzékenyítő programot negyedik éve szervezi meg a nagykanizsai Thúry György SZKI.

Pásztor András

Az integrált kalandnap közös csapatok alakításával indult, majd kezdetét vette a vidám váltóversenyek sokasága.

– A fülére csíptesd, de ha nincs hely mehet az orrára is – kiabálták a csapatok az éppen soron következő versenyzőnek, akinek az volt a feladata, hogy ruhacsipeszt helyezzen el a segítők arcán.

A kalandnapon kötélhúzásban is összemérhették erejüket a csapatok
Fotó: Szakony Attila

Ilyen és ehhez hasonló vicces feladatok vártak a csapatokra, majd kötélhúzásban és gokartozásban is összemérték tehetségüket a versengő felek.

 

– Tavaly is részt vettem az integrált kalandnapon és mivel remekül éreztem magam, egyértelmű volt, hogy idén is jelentkezek – mondta Hári Fanni, az iskola 11. osztályos tanulója, aki szerint saját korosztályának bőven akad még dolga a fogyatékkal élők elfogadása, támogatása terén. – A kortársaim többségében nincs kellő empátia mások problémája iránt, olykor még egészséges társaikat is kiközösítik azért, mert egy kicsit mások. Ez a nap éppen abban segít, hogy másokban is felfedezzük az értéket, a szerethetőt.

– A mai nap csak egy része a teljes programunknak, a diákok a nagy találkozást megelőzően érzékenyítő beszélgetéseken vettek részt, a későbbiekben pedig fotók és videók segítségével élménybeszámolók is készülnek – hangsúlyozta Barbalics László, az iskola pedagógusa, aki hozzátette: az integrált kalandnap megvalósításával egy alapítvány által kiírt pályázaton is elindultak és a többlépcsős szelektálást követően az ötlet bekerült a legjobb ötven pályamunka közé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!