Hírek

2013.09.22. 16:23

Imádják a sört, s a jó muzsikát (fotókkal)

Nagykanizsa - Talán kevesen gondolták, hogy a szeptember eleji dödölle fesztivál sikere után, ismét meg lehet mozgatni a város lakosságát, ám a hét végi sörfesztivál és fúvószenei találkozó bizonyította, hogy a jó programokra vevők a helyiek.

Pásztor András

Már pénteken ezrek látogattak ki a fesztiválnak helyet adó Erzsébet térre, hogy egy-egy pohár finom sör mellett, meghallgassák a Kaposvárról, Szombathelyről, Pécsről, Goricanból és a környékről érkező rezesbandákat. Este Tátrai Tibor és zenésztársai nyűgözték le a fesztiválozókat, majd másnap ugyanott folytatódott a buli, ahol előző nap abbamaradt.

– A nagykanizsaiak imádják a sört, ráadásul mindenkinek van egy kedves szava a másikhoz – árulta el megfigyelését Paulov Ferenc, aki egy rákospalotai házi sörfőzde nedűit kínálta. – A nők főként a gyümölcsös, szamócás, meggyes söröket keresik, míg a férfiak kedvence az ír jellegű vörös, illetve az erősebb barna sör.

Szombaton ugyan már reggel elkezdődtek a programok, ám az igazi tömeg csak délután, kora este verődött össze. A legtöbben a tér különböző pontjain lévő sörömzenélést figyelték, melynek keretében egy-egy rezesbanda váltotta egymást, miközben közismert dallamokat játszottak. A kanizsai fúvósok a pécsi Brass Dance Együttessel muzsikáltak, időnként bohóckodtak is, ami igazán elnyerte a közönség tetszését.

– A színpadi produkciókat minden fúvószenekar komolyan vette, de a rezesbandáknak van egy másik, oldottabb oldala is – magyarázta Tatár Csaba, a fesztivál zenei részének szervezője, aki szerint jövőre még inkább az örömzenélésre kell helyezni a hangsúlyt.

A zárónap sem múlhatott el sztárfellépő nélkül, szombaton az United zenélt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!