Hírek

2017.04.06. 12:46

Új igazgató a PTE ETK Zalaegerszegi Képzési Központja élén

Zalaegerszeg - E hónaptól dr. Császár Gabriella adjunktus tölti be a PTE ETK Zalaegerszegi Képzési Központjának igazgatói posztját.

Magyar Hajnalka

A hírt csütörtökön sajtótájékoztatón jelentette be Prof. dr. Betlehem József, az Egészségtudományi Kar dékánja. Mint elmondta, az eddigi igazgató, dr. Vattay Péter professzor életkorából fakadóan leköszönt a tisztségről, s a posztra eddigi helyettesét nevezték ki. Dr. Császár Gabriella húsz évvel ezelőtt kezdte meg oktatói karrierjét az intézményben.

Prof. dr. Betlehem József dékán gratulál dr. Császár Gabriellának. Jobb szélen Prof. dr. Figler Mária dékáni tanácsadó
Fotó: Katona Tibor

Szakmai előmenetelét minősíti, hogy gyógytornászként tudományos fokozatot szerzett, ami nemzetközi szinten is respektálható - emelte ki a dékán. További érdeme, hogy ő irányította az oktatási portfóliót gazdagító ergoterápia szakirány kidolgozását. A 2018. szeptemberétől elérhető új BSc képzés beindítása ugyancsak az ő feladata lesz. Az ápolás és betegellátás alapképzési szak égisze alatt elinduló ergo-, vagyis foglalkoztató terápiás képzés a napi tevékenység, munkavégzés könnyítését célozza, az önálló életvitelt segíti.

Dr. Császár Gabriella, a képzési központ új igazgatója

Fotó: Katona Tibor

A dékán sorra vette, mely további feladatokat szán a kar vezetése az új igazgatónak. Elvárás, hogy az egerszegi intézmény az egészségtudomány eminens és meghatározó képzési és kutatói központja maradjon a térségben, az ehhez szükséges tartalmi korszerűsítéseket mindenben támogatják. Követendő célként jelölte meg a képzés gyakorlatorientált jellegének erősítését, továbbá a szorosabb, innovatív kooperációt az egészségturizmus és az egészségipar területén. Szólt még a PTE alapításának 650. évfordulójához kötődő ünnepi rendezvények terveiről is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!