Hírek

2016.06.22. 14:07

Időtálló élvezet - gyerekek 33. népművészeti tábora Gébárton

Zalaegerszeg - E héten zajlik a Gébárti Kézművesek Háza komplex népművészeti gyerektábora, amit immár 33. alkalommal rendeztek meg.

Magyar Hajnalka

A cél az eltelt évtizedek során mit sem változott: az általános iskolás korosztályt megismertetni mindazon kézműves tevékenységekkel, melyeket falvakban élő elődeik még otthon sajátíthattak el szüleiktől, nagyszüleiktől.

Felvételünk előterében Hermán Krisztina, Horváth Luca, Csuti Anna, valamint Röst Júlia mutatja a népművészeti táborban  készült munkákat, mögöttük Kotnyekné Gödri Mária táborvezető. Fotó: Katona Tibor

A táborba idén 53-an érkeztek, zömük helybéli vagy városkörnyéki, de Budapestről és Veszprém megyéből is mutatkozott érdeklődés. Az egy hét alatt a gyerekek a kézművesség számos ágába belekóstolhatnak - nemezelés, agyagozás, bőrözés, mézeskalács készítés, fafaragás, gyöngyfűzés, batikolás, textiljáték készítés, növényi festékekkel való pingálás - a Zala Megyei Népművészeti Egyesület mestereinek irányításával. A tábort immár 30 éve a nagykanizsai Kotnyekné Gödri Mária vezeti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!