Hírek

2016.10.04. 18:03

Idén is megemlékeztek az állatok világnapjáról

Zalaegerszeg – Október 4-e az állatok világnapja; a Szent Ferenc ünnepéhez kapcsolódó eseményről megyénkben is több helyütt megemlékeznek.

Fincza Zsuzsa

Zalaegerszegen Negri, Delta, Balázs és pár ünnepelt társa a Bogáncs kutyamenhelyről az Eötvös-iskola jóvoltából kirándulást kapott ajándékba kedden. A kutyasétáltatás hagyományos októberi eseménye a kertvárosi iskolának, ahol az idén a programbőség miatt egy hetesre duzzadt tollas-, szőrös-, pikkelyes és páncélos barátaink ünnepnapja. Kedden az alsósok rajzaikból és több száz plüss állatfigurából rendeztek kiállítást, a felsősök behozhatták élő kedvenceiket is.

Az Eötvös-iskolában a büszke Rékli Kincső a Bogáncs állatmenhelyről érkezett Negrit sétáltatja Fotó: Fincza Zsuzsa

Dr. Illyés Zoltán biológus gazdag képi illusztrációval bemutatta az év madarát, emlősét, halát és hüllőjét, élőben pedig egy barna varanggyal és egy kis erdei békával barátkoztatta össze az ifjúságot. Délelőtt egy terápiás golden retriever, délután pedig a Zala kutyasuli növendékei látogattak el az iskolához.

A Napsugár utcai tagóvodában a Bambi csoport adott műsort; elöl a dinóval Schöffer Réka Fotó: Katona Tibor

Szerdán és csütörtökön a gyerekekre is kiruccanás vár, két csoportban a Kis-Balaton madár- és állatvilágát tanulmányozzák. Csütörtökön az orosztonyi alapítvány jóvoltából személyes ismeretséget köthetnek a szép tollú védett gyöngybagollyal. A jövő hétre is jut a programokból: pénteken madáretetőt helyeznek ki az Eötvös-suli előtti bokros részre, ami nagyszerű helyet biztosít majd a téli madárgyűrűzésre.

A Napsugár utcai tagóvodában ünnepséggel, játékokkal és kiállítással várták a gyerekeket és a vendégeket kedden az állatok világnapja alkalmából. Itt a hajdanvolt élőlények, a dinoszauruszok adták a program fő témáját, róluk szólt a Bambi csoport műsora, Seressné Lóránt Éva tagóvodavezetőtől pedig azt is megtudhatták a gyerekek, hogy egykor hazánk területén is éltek dinók. Az intézményben nyáron megvalósított fejlesztésekről is szó esett a rendezvényen. A tagóvodavezető köszönetet mondott a jelen lévő önkormányzati képviselőknek és a kivitelezőknek a két vizesblokk felújításáért – amit önkormányzati támogatással, 4,2 millió forintból valósítottak meg –, valamint a gyermeköltözők 800 ezer forint értékű felújításáért is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!