Hírek

2009.07.18. 02:27

Hűsítő kortyok a rekkenő hőségben

Zalaegerszeg - A tegnapi nagy melegben az autóbuszpályaudvaron és a piac mellett, a Deák téren osztott vizet a járókelőknek a Zalavíz Zrt. Gyorsan fogyott az ital a hűvös tartályból.

Szabó Judit

- Kell fizetni érte? - gyanakodtak többen, hogy üzleti vállalkozásról van szó, de nem: a kánikulában ingyen kínálta az ivóvizet a Zalavíz Zrt. a járókelőknek.

- Finom, sokkal jobb, mint ami otthon folyik a csapból - jegyezte meg egy asszony.

- A keleti vízbázisról való - osztotta meg velünk a Zalavíz Zrt. munkatársa, Várszegi Csaba, s úgy gondolta, azért ízlik jobban a tartálykocsiból csapolt víz, mint az otthoni, mert már állt egy kicsit. Ha a csapvizet hűtőbe tesszük egy napra, ugyanilyen lesz, adta tovább a receptet.

Bangó Józsefné már bevásárolt a piacon, amikor megállt inni néhány kortyot.

- Általában viszek magammal ásványvizet, de most nincs nálam - mondta.

- Minél idősebb az ember, annál nehezebben viseli a meleget. Ritkán jövünk ki az utcára, ilyenkor inkább behúzódunk a hűvös szobába - említette Bartók Béláné, aki ugyancsak megszakította útját, hogy felfrissítse magát a közszolgáltató cég standjánál.

- Nagyon jó ötlet a vízosztás, köszönjük - tette le a poharat egy fiatal nő, s futott tovább intézni az ügyeit.

A Zalavíz tartálykocsijaiból a hőségriadó idején napi 100-150 liter víz fogyott. Kánikulában máskor is lesz ilyen akció.Hőségben a felnőttek napi 1,5-2,5 liter folyadékszükséglete akár 4 literre is megnő. Az alkoholos, magas cukor- és koffetartalmú italok kerülendők, mert vizet vonnak el a szervezetből. A folyadékon kívül az izzadsággal kiürülő ásványi anyagokat is pótolni kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!