Hírek

2017.06.20. 18:28

Horvát-magyar beruházások - A Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány sajtótájékoztatója

ZALAEGERSZEG Nagy érdeklődés kísérte tegnap a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány által szervezett gazdasági konzultációt.

Hajdu Péter

A BGE Infocentrumában megtartott rendezvényen Nagy András, a vállalkozásfejlesztési alapítvány ügyvezetője egy új, határon átnyúló uniós pályázati lehetőséget ismertetett. Egy Magyarországon újdonságnak számító vállalkozásfejlesztési koncepcióról van szó, s mint az ügyvezető többek között elmondta, magyar oldalon baranyai, somogyi és zalai székhelyű gazdasági társaságok vehetnek benne részt.

- Eddig is folytattunk határon átnyúló vállalkozásfejlesztési projekteket, de azokban a résztvevők nem kaphattak közvetlen támogatást. A BLight projektben viszont igen. Ez azt jelenti, hogy 30-135 ezer euró közötti támogatást kaphat az a magyar és horvát fél, amely közös beruházást hoz létre. Sok iparág részvétele, széles körű tevékenységek támogathatók az új projekttel. A feltételek közé tartozik, hogy legalább egy vagy több magyar és horvát partner közösen vehet benne részt, és csak KKV-kről lehet szó, olyan vállalkozásokról, amelyek legalább egy befejezett gazdasági évet tudnak maguk mögött - mondta többek között a feltételek ismertetése során Nagy András.

A pályázati célok között említette, hogy vagy egy meglevő termék új piacra juttatása, vagy új termék már meglevő piacon történő bevezetése a cél, de a legjobb, ha a partnerek új termékkel új piacot céloznak meg, és a bevezetéséhez szükséges beruházás számos költségét megpályázzák.A pályázathoz angol nyelvű bemutatkozó anyagot kell írni. A határon átnyúló pályázati lehetőség első köre szeptember 15-ig áll rendelkezésre. A lebonyolításban Zalában a ZMVA a közreműködő szervezet, amely segítséget nyújt a pályázóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!