Hírek

2017.05.09. 19:30

A sikerek után új kihívások várnak a diákszínjátszókra

Nagykanizsa - Szép eredménnyel szerepeltek a Honvéd Kaszinó Városi Diákszínpadának tehetségei a Sárváron megrendezett Nagy Gáspár Vers-és Prózamondó Versenyen.

Szabó Zsófia

Az országos megmérettetésen a színészpalánták csapatából négyen végeztek előkelő helyen - számolt be Nikolics Zsanna, a diákszínpad vezetője. Elmondta: Mánfai Csongort különdíjjal, Mudri Anna Dorottyát ezüstéremmel, Antal Gergőt bronzzal jutalmazták. Farkas Dóra - akit Horváth István Radnóti-díjas versmondó készített fel a versenyre - aranyat nyert.

Micsinai Dominik, Mudry Anna Dorottya, Balassa Dominika, Antal Gergő, Varga Patrik, Szalai Patrik és Mudry András Pilinszky KZ-oratóriumát versenyen is előadják Fotó: Nikolics Zsanna

- A próbák még nem értek véget - mondta Nikolics Zsanna. - Május 16-án József Attila tiszteletére estet rendezünk, míg a hónap végén új színdarabot mutatunk be.

A csoport vezetője hozzátette: javában készülnek a Balatonszemesen tartandó, Latinovits Zoltánról elnevezett országos versmondó találkozóra. Június végén pedig a vasvári színházfesztiválra, a diákszínjátszók ifjabb generációja Pilinszky-darabbal, a „felnőttekből" álló Mozaik Társulat huszonévesei József Attila összeállítással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!