Hírek

2007.05.19. 02:26

HKurázsi pénzszűkében

Nagykanizsa - Meglehetős érdektelenség jellemezte a dél-zalai városban tegnap megkezdődött civil hét nyitó rendezvényét: a nyugat-dunántúli régióban működő civil szervezetek bemutatására szervezett konferencián összesen 12-en jelentek meg.

Zalai Hírlap

Pedig eredetileg nagyobb létszámra számítottak a szervezők, mind az előadók, mind a közönség terén. A széksorok azonban üresek maradtak, de legalább a résztvevők kényelmesen elfértek néhány összetolt asztal körül. Így is elhangzott jó néhány hasznos információ. A rendezők nevében Gyertyánági Endre, a Dél-zalai Civil Fórum Egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd mindenki sorban bemutatkozott, egyben leírva az általa képviselt szervezetek céljait, tevékenységét és kívánságait is. Szó esett például arról, hogy az egyesületek, alapítványok egymást is segítik - erre példaként azt a jótékonysági koncertet említették, melyet a Ka-Rock Alapítvány tartott az Aranyfény Egyesületet támogatva. Lukács Gyuláné, a kanizsai látásfogyatékosok egyesületének vezetője pedig arról beszélt, hogy szívesen vennének részt valamely sportegyesület programjaiban - csakhogy ezt nehezíti, hogy tagjaik a legtöbb sportágat éppen látásproblémájuk miatt nem képesek űzni, ezért áthidaló megoldásokra lenne szükség. A konferencián nem csak a civil szerveződések, hanem az azoknak helyet biztosító intézmények egyike, a Kodály Zoltán Művelődési Ház is bemutatkozott. A létesítmény képviseletében Kollonay Krisztina hangsúlyozta: nyitottak minden kezdeményezés előtt. Ugyanakkor a civilek tevékenységét befolyásoló problémákra is rámutatott. Mint mondta, nagyon kevés pénzből kell gazdálkodniuk, ugyanakkor rengeteg pályázaton vesznek részt, több-kevesebb sikerrel, az eredmény sohasem garantált. Szavait általános bólogatással helyeselték a jelenlévők. A bemutatkozásokat követően Gyertyánági Endre be is rekesztette a tanácskozást. A nagykanizsai civil hét délután az Erzsébet téren folytatódott, ahol a felállított jókora fesztiválsátorban késő estig folyamatosan különböző kulturális csoportok, énekkarok és együttesek szórakoztatták az immár szép számmal megjelent érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!