Hírek

2016.11.11. 18:11

Hivatásként végzik munkájukat - A városvezetők köszöntötték a szociális ágazat dolgozóit

Zalaegerszeg-Nagykanizsa – November 12-e a szociális munka napja. Ez a nap alkalom arra, hogy a szakterület felhívja a közvélemény figyelmét azokra, akik az elesettekért dolgoznak.

Hajdu Péter

Zalaegerszegen hagyományosan az önkormányzat látja vendégül a szociális területen dolgozókat, akik közül többen jutalmat, kitüntetést vehettek át pénteken a Tóka vendéglőben.

Zalaegerszegen Balaicz Zoltán polgármester köszöntötte az ágazatból meghívott, több mint száz szociális dolgozót. Mint mondta, ez az ünnep is egy napba sűrítve ad alkalmat arra, hogy a társadalom megemlékezzen arról az áldozatos munkáról, amit e terület művelői hivatásuknak éreznek és odaadóan végeznek, pedig minden nap gondolni kellene rájuk. A polgármester többek között elmondta, a 2020-ig tartó uniós ciklusban közel félmilliárd forintot terveznek a szociális terület fejlesztésére. Őt követően dr. Jászberényi József László, a Zsigmond Király Egyetem felnőttképzési igazgatója tartott előadást az életkori hátrányos megkülönböztetésekről.

Balaicz Zoltán polgármester és Tolvaj Márta alpolgármester között a megjutalmazott Horváth Hajnalka, Radics Andrea és Hóbár Szilvia a zalaegerszegi rendezvényen Fotó: Pezzetta Umberto

Horváth Hajnalka, a Zalaegerszegi Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársa, Radics Andrea, a Zalaegerszegi Gondozási Központ intézményvezetője és Hóbár Szilvia, a központ munkatársa tárgyjutalomban részesültek. Tamásné Varga Andrea, az idősek otthona vezető ápolója a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara területi szervezetének elismerését kapta.

Nagykanizsán is köszöntötte az önkormányzat a szociális szféra dolgozóit, köztük a Völgy Alapítvány (balról) és a Vöröskereszt munkatársait is Fotó: Gergely Szilárd

Nagykanizsán sem feledkezett el az önkormányzat azokról, akik a rászoruló embereken segítenek nap mint nap, áldozatos munkával. A helyi szociális intézmények, karitatív szervezetek dolgozóit a Medgyaszay Házba várta pénteken, első alkalommal, ám hagyományteremtő szándékkal a város vezetése. Vacsorával és koncerttel kedveskedtek a vendégeknek, akiket Tóth Nándor alpolgármester köszöntött. Hangsúlyozta: az elesettek támogatása elkötelezett szolgálat. Akik pedig a kezüket nyújtják a bajban lévő embertársaiknak, megérdemlik a köszönetet, megbecsülést. Mivel rendkívüli lélekre vall, ha valaki ilyen hivatást választ életcéljául.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!