Hírek

2016.12.05. 14:41

Hivatali fejlesztés

Letenye – A hivatali munkát megkönnyítő, úgynevezett ASP-rendszer kiépítésére nyert támogatást a határ menti város önkormányzata.

Horváth B. Attila

Mint azt Farkas Szilárd polgármestertől megtudtuk, a pályázó a letenyei önkormányzat volt, de a fejlesztés áldásos hatásait a zajki, kistolmácsi és murarátkai önkormányzatok is érzékelhetik majd, hiszen ezek ügyeiben is a letenyei közös önkormányzati hivatal jár el. A hivatalban jelenleg 3 osztályon 27 köztisztviselő dolgozik, az ő munkájukat könnyíti meg az úgynevezett ASP-rendszer.

Az ASP keretében a felhasználók a tevékenységük támogatásához szükséges ügyviteli, vagy egyéb szoftvereket úgy veszik igénybe, hogy interneten keresztül kapcsolódnak a szolgáltatónál elhelyezett szerverekhez, az ezeken működő adatbázisokhoz és az adatokat kezelő programokhoz.

A felhasználói gépeken csak egy egyszerű böngészőprogramnak kell futnia és internetkapcsolattal kell rendelkezni, ezért sokkal költséghatékonyabb is az ASP, mint a hagyományos megoldások, hiszen nincs nagy rendszerkövetelménye. Az új, átláthatóbb struktúrához eszközbeszerzés is szükséges, amit szintén meg lehet valósítani a célra elnyert 7 millió forintnyi támogatásból.

Ennek keretében például az új típusú személyi igazolványok kezelésére alkalmas kártyaolvasókat, munkaállomásokat szereznek be. Az ASP-projekt révén a lakosságnak  a gyors, hatékony és kényelmes ügyintézésre is lehetősége nyílik egy úgynevezett ügyfélkapun keresztül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!