Hírek

2011.07.08. 18:04

Hídi vásárt szerveznek Letenyén

Csütörtöki ülésének zárt részében a szeptemberben első alkalommal megrendezendő, a hortobágyihoz hasonló hídi vásár lebonyolításának részleteiről is döntött a letenyei képviselő-testület.

Horváth-Balogh Attila

Mint azt Halmi Béla polgármester elmondta, a régi határátkelőnél lévő Mura-híd mindkét oldalán hagyományteremtő szándékkal rendezik majd meg a vásárt szeptember 10-én és 11-én. Ez az elképzelések szerint nemcsak arra lesz jó alkalom, hogy hosszú távon biztosítsák a híd környezetének rendezettségét, hanem arra is, hogy megmutassák a helyi értékeket, a térségre jellemző termékeket.

A híd kultúrák találkozóhelyeként is működhet, horvát és magyar kulturális csoportok állnak műsoraikkal a közönség elé. A rendezvényhez kapcsolódóan most sor került a lebonyolítást irányító projektmenedzsment kiválasztására. A polgármester hozzátette: a rendezvényre meghívták Orbán Viktort, hazánk és Jadranka Kosort, Horvátország miniszterelnökét.

A képviselő-testület döntött a Pro Urbe-, A köz szolgálatáért és A város díszoklevele elismerések odaítéléséről is. Idén díszpolgári címet senki nem kap. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!