Hírek

2017.02.28. 18:20

Gyógyító, ápoló szakmákkal ismerkedtek a diákok

Hévíz - A gyógyfürdőkórházban ismerkedhettek a gyógyító szakmákkal a helyi általános iskola pályaválasztás előtt álló diákjai a kamara által szervezett üzemlátogatáson.

Keszey Ágnes

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara már évek óta azzal segíti a továbbtanulás előtt álló gyerekeket, hogy üzemlátogatásokat szervez számukra.

Az általános iskolák végzős, nyolcadik osztályos diákjainak február közepén már be kellett adni jelentkezésüket a választott középiskolába, ezért most a hévízi alapfokú oktatási intézmény hatodik és hetedik osztályosai ismerkedhettek a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórházzal és a gyógyító szakmákkal.

A gyógyvízre alapozott kúrákkal is megismerkedhettek a diákok. A terápiákat Csörnyei Mária ápolási igazgató (balra) mutatta be a pályaválasztást segítő üzemlátogatáson   Fotó: Csiszár Ildikó

- Az iskolások megtekinthették a munkafolyamatokat és a különböző kezeléseket. Megismerkedhettek a gyógytornászok, a gyógymasszőrök, a fizioterápiás asszisztensek, az ápolónők munkájával. Nagyon érdeklődő kis csoport volt, sokat kérdeztek, néhányan megmasszíroztatták magukat, páran pedig gyógytorna gyakorlatokat is kipróbáltak - mondta el Csiszár Ildikó, a kamara pályaorientációs tanácsadója, aki végigkísérte a keddi üzemlátogatáson a gyerekeket.

Azok a fiatalok, akik egészségügyi pályára készülnek, Zalában két iskola közül választhatnak. A megyeszékhelyi Deák Szakgimnáziumban, valamint a keszthelyi Asbóth Szakgimnáziumban folyik oktatás az erre a szakterületre készülő fiatalok számára. A kamara ősszel folytatja az üzemlátogatások szervezését megyeszerte, akkor az általános iskolák hetedik és nyolcadik osztályosai ismerkedhetnek különböző szakmákkal, tudtuk meg a tanácsadótól.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!