Hírek

2017.03.12. 15:29

Kidőlt fa, égő avar és kigyulladt tetőszerkezet miatt vonultak a tűzoltók

Nagykanizsa - A dél-zalai térségben két helyszínen is be kellett avatkozniuk az elmúlt hétvégén a tűzoltóknak.

Galambok és Nagykanizsa között egy tízméteres fa dőlt az útra és forgalmi akadályt képezett szombaton késő délután. A növényt a zalakarosi katasztrófavédelmi őrs tűzoltói darabolták fel, majd távolították el a közútról - közölte a katasztrófavédelem.

A muraszemenyei II. Rákóczi Ferenc úton két nagyobb gócpontban az avar gyulladt ki szombaton délután. A katasztrófavédelem beszámolója szerint a szabadtéri tüzet a lenti hivatásos és a Letenyei önkéntes tűzoltók fékezték meg egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével.

A megyeszékhelyi Perlaki utcában egy két lakásból álló, 120 négyzetméteres ház tetőszerkezetének mintegy kétharmada fogott tüzet szombatra virradóan, fél három tájt. A lángok megfékezéséhez a megyeszékhely hivatásos tűzoltói érkeztek a helyszínre két gépjárműfecskendővel és egy vízszállító járművel. A tüzet végül négy vízsugárral a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett sikerült eloltani, közel háromnegyed órás oltási munkálatok során. A lakásokban ebben az időben nem tartózkodott senki, így személyi sérülés sem történt a tűzeset során. A lángok keletkezésének okát pedig még vizsgálja a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Címoldali képünk csak illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!