Hírek

2017.05.07. 19:05

Hétszáz futó a koraszülöttek gyógyításáért

Ezúttal közel hatvan kilométeres távot teljesítettek mindazok, akik futással segítenek felhívni a figyelmet a koraszülötteket segítő alapítvány munkájára.

Arany Horváth Zsuzsa

Másodszor is célba érünk! címmel hirdette meg a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány azt a Zalaegerszeg-Keszthely-Hévíz közötti jótékony célú, Miklósa Erika operaénekes fővédnök nevével fémjelzett futóversenyt, amely a koraszülöttek ápolására, gyógyítására hívja fel a figyelmet.

Dr. Gárdos László főorvos, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház osztályvezetője, az alapítvány nevében elmondta, körülbelül 700 jelentkező indult útnak vasárnap fél tízkor, egyéniben és csapatban, köztük dr. Zacher Gábor toxikológus főorvos, Bogár János Európa-bajnok és az olasz Ivan Cudin ultramaratonista. Ők már a tavalyi futáson is részt vettek. Idén csatlakozott a jótékony cél érdekében az útra kelőkhöz a nagykanizsai Lubics Szilvia ultramaratonista futóbajnok is.

- Örömmel vállaltam a részvételt, fontos célnak tartom, hogy felhívjuk a figyelmet a koraszülöttekért küzdők munkájára és a sikerekre - mondta a futónő a rajtnál lapunknak.

Lubics Szilvia, maga is szintén orvos, első gyermeke születésekor a kórházban látta, milyen küzdelmet folytatnak a túl korán érkezett csecsemők és az értük harcoló orvosok.

A magzati szívhang és a mentőautó szirénájának felzúgása után Gecse Péter zalaegerszegi alpolgármester indította a futóversenyt a falumúzeumból. A futóknak vasárnap nem volt könnyű dolguk, a tájékozódást ugyan kedves macifigurák segítették, de a több etapos, frissítőpontokkal ellátott szakaszokon 1100 méteres szintkülönbséget is le kellett küzdeniük. Az útvonal részét képezte a keszthelyi szakasz a kastély és a Fő tér között, ahol koraszülöttként érkezett gyerekek tettek meg 700 métert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!