Hírek

2015.11.19. 17:35

7 lámpát kerül ki a tehermentesítő út

Zalaegerszeg – Hét közlekedési lámpás, forgalmas belvárosi útszakaszt kerülhet majd ki az autós, ha a Balatoni út irányából a városközpontot a piac mögött hagyja el, és a Kiskondás étterem közelében hajt ki a 76-os főútra. Nagy erőkkel folyik a városközpontot tehermentesítő út építése.

Hajdu Péter

Mint Gecse Péter alpolgármester érdeklődésünkre elmondta: – Néhány évvel korábban már elkészült az út I. üteme, így az új szakasszal, reményeink szerint a tehermentesítő út betölti eredeti funkcióját és eltereli a forgalmat a 76-os út belvárosi szakaszáról.

Mint ismert, a jelenlegi, bruttó 360 millió forint értékű beruházás idén nyáron kezdődött el a Vágóhíd utcától, és ez év végéig átadják a forgalomnak.

Fotó: Pezzetta Umberto

A helyszínen csütörtökön tapasztaltak reményt is adnak erre. A több mint 1,5 kilométeres útszakaszon a nyár végéig elkészültek a szükséges közműkiváltások, ezeket követték az út alépítményi munkálatai, megtörtént a beton alapozás, csütörtökön pedig már a Falumúzeum és a Malom utca közötti szakasz egyik sávjában az aszfalt kötőrétegét terítették a kivitelezők.

Nagy volt a forgalom az építési területen, ütemesen érkezett a burkolóanyag az aszfaltkeverő üzemből, s a felszálló gőzben folyamatosan haladt a szállítójárműből, finiserből és hengerből álló gépsor a Falumúzeum utcai kereszteződésnél.

A 7 méter széles útpályára végül 14 centiméter vastagságú aszfaltréteg kerül.

Távolabb, a Malom utcai csomópontnál a kereszteződésben egy sávot elbontottak, s a másikon megy az észak-déli keresztező forgalom. Amint az új sáv elkészül, váltanak. De közben már építik a 76-os főútra történő csatlakozást a tehermentesítő út nyugati végén, a Kiskondás étterem melletti buszfordulónál.

– Jelenleg a Malom utcai csomópont átépítése okozhat valóban kisebb fennakadást a közúti közlekedésben. A kivitelező azonban folyamatosan végzi az útszegélyek építését, az aszfaltozási munkák pedig hamarosan ott is elkezdődhetnek. A beruházás az év végéig befejeződik – mondta Gecse Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!