Hírek

2017.04.19. 14:45

A művelődési intézménynek egy helyi házaspár adja a muskátlikat

Nagykanizsa - Több tucat tő muskátlit ajándékoz két éve minden tavasszal a sáska városrészben élő őstermelő, Herczegh József és felesége a Móricz Zsigmond Művelődési Háznak.

Szabó Zsófia

A pikérozott virágok a kulturális intézmény ablakaiban tündökölnek, a jótékony adományozóknak köszönhetően. Erre hívta fel a figyelmünket olvasónk, Kummer László. Felkerestük a városrészben élő és gazdálkodó Herczegh házaspárt, akik idén is harmincöt tő növénnyel kedveskedtek a művelődési háznak. A családfő elmondta: ezúttal is szívesen és természetesen ingyen adták a muskátlikat, ugyanis több száz négyzetméteren termelnek és gondoznak virágokat nejével lassan két évtizede: cseppecskétől a muskátlin át a lobéliáig. Herczegh József nosztalgiázva emlékezett vissza arra is, hogy egyik felmenője, néhai Imrei László a Kiskanizsai Polgári Olvasókör egyik alapító tagja volt. Így nem ok nélküli a kötődés a művelődési házhoz.

Az önzetlen adakozók, Herczegh Józsefné Ili és Herczegh József Fotó: Szakony Attila

Levélírónk, aki a házaspárra felhívta a figyelmünket, említést tett Sneff Ferencné Joliról is, akinek szintén hálás az intézmény csapata az ajándékba kapott virágok elültetéséért és ápolásáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!