Hírek

2017.01.24. 19:01

Extrém hideg: zalai tűzoltót is jutalmazott a belügyminiszter

Zalaegerszeg - Huszonhat személy, köztük egy zalai tűzoltó kapott miniszteri elismerést az elmúlt két hét rendkívüli időjárása során tanúsított kiemelkedő helytállásáért a Belügyminisztériumban - közölte a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Zalai Hírlap

A január 20-ai ünnepségen a tárca vezetésén kívül részt vett az országos katasztrófavédelmi főigazgató és az országos rendőrfőkapitány is. Köszöntőjében Kontrát Károly miniszterhelyettes úgy fogalmazott: az elmúlt időszak kihívások elé állította a polgárok biztonságáért dolgozó szervezeteket, felkészültségükről tettek tanúbizonyságot a rendőrök, a tűzoltók, a polgárőrök és a vízügy munkatársai is.

Kontrát Károly emlékeztetett, hogy az elismerésben részesülők egészségüket, testi épségüket nem kímélve indultak segíteni, bátran, emberségesen viselkedtek. Hozzátette: olyan krízishelyzetekben döntöttek és cselekedtek jól, amikor más esetleg megfutamodott volna. Hangsúlyozta: a tél még nem ért véget, bőven lesz tennivaló, hogy a rendkívüli hideget mindenki átvészelje.

Kurucz József tűzoltó törzszászlós (jobbra) átveszi az elismerést Kontrát Károly miniszterhelyettestől
Fotó: Jóri András - BM OKF

Az elismeréseket az államtitkár többek közt dr. Papp Károly országos rendőrfőkapitánnyal és dr. Góra Zoltán országos katasztrófavédelmi főigazgatóval együtt adta át - a sorban Zalából Kurucz József tűzoltó törzszászlósnak, a zalakarosi katasztrófavédelmi őrs szerparancsnokának.

A zalai katasztrófavédelem közleménye emlékeztet: január 13-án kora délután rövid idő alatt nagy mennyiségű hó hullott Nagykanizsa térségében, ami az utakra ráfagyva megnehezítette a közlekedést. Kurucz József aznap szerparancsnoki beosztást töltött be a nagykanizsai hivatásos tűzoltóságon. A 61-es főút Nagykanizsa és Pogányszentpéter közti része ilyen zord időjárásban rendszeresen kritikus pont a közlekedésben. A tűzoltókat először egy kamion árokból való kimentéséhez riasztották, de a kárhelyen aztán több órán át, megfeszített munkával közel egy tucat autót mentettek, biztosítva a forgalmat. A helytállásnak hála nem történt személyi sérülés az útszakaszon és a jelentős forgalmi akadály se alakult ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!