Hírek

2007.05.23. 02:26

Határon átnyúló együttműködés

Nagykanizsa (kv) - A Halis István Városi Könyvtárban tartotta tegnap délelőtt kihelyezett ülését a horvátországi és magyarországi tagokból álló Muraközi és Muramenti Vegyesbizottság (MMV).

Szalabán Attila

A hat Csáktornya környéki és hat dél-zalai település képviselőiből álló vegyesbizottság előtt Vargovics Józsefné kanizsai HKÖ-elnök számolt be a választásokat követően Zala megyében megalakult horvát kisebbségi önkormányzatokról, a változásokat is kiemelve. Elhangzott: a Nagykanizsán, Semjénházán, Fityeházán, Murakeresztúron, Molnáriban, Tótszentmártonban, Tótszerdahelyen, Beleznán, Becsehelyen, Petriventén és Letenyén működő mellé Szepetneken is megalakult a HKÖ, s mindegyik immár öttagú. A Muraközi és Muramenti Vegyesbizottság elnöke, Marian Varga - aki egyben a csáktornyai Zrínyi Gárdát is vezeti - felajánlotta szervezetük részvételét a magyarországi nívósabb horvát rendezvényekre, amit örömmel fogadtak a vendéglátók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!