Hírek

2011.06.16. 05:32

Halasztott határidő:ez év októbere helyett 2012. júniusára készül el az Erzsébet tér

A munka jól halad, mégis szükséges a határidő-módosítás - a rövidesen induló, a belvárost is érintő szennyvízberuházás miatt felesleges többször felbontani az aszfaltot.

Sámel József

 - A bontással párhuzamosan néhány úgynevezett előkészítő munkát is megkezdtünk, így például elhelyeztük a közvilágításhoz szükséges védőcsöveket, elindult a csapadékvíz-elvezető rendszer építése, valamint a szökőkút vasbeton szerkezetének kialakítása, s a medence vízbetáplálását is kialakítottuk - említette Szabadics Attila, aki hozzátette: a nyár végén már a térburkolat is a helyére kerülhet. - A munka a Zrínyi és a Teleki, illetve az Arany és a Petőfi utcák összekötésénél is jól halad, utóbbi két helyszínen jóformán csak az aszfaltozás van hátra.

 

Mindezek ellenére a kanizsai önkormányzat határidőmódosítást kért a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől. Mint azt Cseresnyés Péter polgármester elmondta: az Erzsébet tér esetében az eredeti október 31-ei határidő 2012. június 30-ra módosult, mivel időközben elindult a szennyvízberuházás, s ez a tér környékét is érinti. Annak pedig semmi értelme nem lett volna, ha pár hetes, hónapos eltéréssel többször is fel kellene bontani az aszfaltréteget. A Zrínyi és Teleki, illetve az Arany és Petőfi utca összekötése kapcsán is kértek határidő-hosszabítást, így hivatalosan mindkét szakaszt október 31-én adják át.

A tájékoztatón lapunk kérdésére elmondták: a határidők módosítása nem befolyásolja a projekt finanszírozását.

Szakmai díj és faültetés

- A belváros-rekonstrukciós programban az Erzsébet tér átépítése több mint 800 millió forintba kerül

 - Az Erzsébet tér egy része parkként, másik fele rendezvénytérként funkcionál majd, ahol egy zenepavilon is elhelyezést kap

-  Az Erzsébet téren a kivágott fák helyére új növényeket ültetnek, mely akcióba a lakosságot is bevonták, az új fákat örökbe lehet majd fogadni

-  A kanizsai belváros rekonstrukciós terve európai szakmai díjat nyert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!