Hírek

2014.04.17. 14:32

Hajánál fogva a földre rántotta és fejbe rúgta

Lenti - Hiába büntették meg viselkedéséért, nem tanult belőle az a férfi, aki ellen az ügyészség a napokban emelt vádat garázdaság és könnyű testi sértés miatt.

Arany Gábor

A megyei főügyészség tájékoztatójának további részleteit dr. Pirger Csaba, sajtószóvivő ismertette érdeklődésünkre.

dr. Pirger Csaba

E szerint a most 25 éves O. István és akkori nőismerőse között 2006-2007-ben szerelmi viszony volt. Kapcsolatuk másfél évig tartott, de barátnője a sorozatos bántalmazás és alázás miatt szakított vele. A férfi ebbe nem nyugodott belem, ezért a nőt rendszeresen kereste, folyamatosan azzal fenyegette, hogy az utcán elkapja, megöli, tönkreteszi. Egyik találkozásukon csavarhúzóval csaknem megszúrta, két ízben bántalmazta, a házának az ablakát kővel dobálta, számtalanszor hívta telefonon is, és mindannyiszor durván szidalmazta.

Mindezekért a lenti bíróság zaklatás és testi sértés miatt öt hónap fogházbüntetésre ítélte a férfit.

Szabadulását követően újabb párkapcsolatot létesített, de ez a barátnője is szakított vele. A férfi ezért 2013. szeptember 18-án megjelent az egyik lenti szakközépiskola udvarán, volt barátnőjét kereste, hogy a kapcsolatukat újrakezdjék. A lányt rángatta, karjánál fogva húzta, majd akarata ellenére kivitte az udvarról és csak az iskola egyik pedagógusának közbelépése akadályozta meg a továbbiakat. O. István akkor személyi szabadság megsértése miatt megrovást kapott.

Négy hónap után azonban a férfi ismét megpróbálta volt barátnőjével a kapcsolatukat újrakezdeni. Január 29-én dálután szegődött a nyomába, mindenhova követte, többször szóváltásba került vele, majd bement utána a városi könyvtár olvasótermébe is, ahol a lány ismerőse társaságában tartózkodott. Innen a lány kiküldte O. Istvánt, aki elindult kifelé, azonban rövid idő múlva visszatért, és az ismerőse ölében ülő lányhoz lépett, hajánál fogva lerántotta a földre és fejbe rúgta. A lány nyolc napon belül gyógyuló koponyazúzódást szenvedett.

Mivel O. István olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsított, amely alkalmas volt a könyvtárban tartózkodók megbotránkoztatására és bennük és riadalmat keltett, ezért a Lenti Járási Ügyészség garázdaság és testi sértés vétsége miatt emelt vádat. Indítványozzák, hogy végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki a bíróság O. Istvánra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!