Hírek

2011.12.22. 19:30

Gyermekmosoly 2011: Krisztián, Mira, Léna és Mátyás a nyertesek

Szerkesztőségünkbe már csütörtökön eljött a Jézuska, hogy szebbnél szebb ajándékokkal lepje meg Gyermekmosoly pályázatunk nyerteseit.

Varga Lívia

Röviddel öt óra előtt apához és anyához bújva, félénken érkeztek meg a gyerekek szerkesztőségünkbe, mosolynak nyoma sem volt arcukon. Egészen addig, míg fel nem tárult előttük a kincseket rejtő szoba ajtaja, s főszerkesztőnk, Virrasztó Zsolt át nem adta a temérdek ajándékot. A hatalmas játékkupacok láttán ugyanis azonnal felcsillantak a szemek, s legfeljebb az elmélyült szemlélődés hervasztotta le az olvasóink által legbájosabbnak ítélt mosolyokat a kedves gyerekarcokról.

A legnagyobb kupachoz  a hétéves zalalövői Dobos Krisztián állhatott oda, aki 14 ezer 216 szavazattal nyerte meg versenyünket. A négyéves bagodi ikerpár, Ambrus Míra és Léna 4914 szavazattal a második, a 2,5 éves zalaegerszegi Peresztegi-Szakály Mátyás pedig 3496 szavazattal harmadik lett.


Dobos Krisztián egy hétéves komolyságával szemlélte és bontogatta a karácsonyfa alatt elhelyezett sok-sok csomagot, közben beszélgetni is alig volt ideje. Azt azért elárulta, hogy a zalalövői iskola első osztályába jár, és a matek a kedvenc tantárgya. Azt viszont már apukájától, Dobos Gábortól tudjuk, hogy kisfia az általa készített fotóval nyerte meg a versenyt, szabadidejében ugyanis gyakran fényképezi családját. Tulajdonképpen ez adta az apropót a versenyhez is, amely így egyben a családfő megmérettetése is volt.

A bájos ikerpárt, Mírát és Lénát édesanyjuk, Ambrusné Mészáros Éva az utolsó pillanatban nevezte a nemes viadalra, a nagyszülők unszolására.
– Nagyon boldog vagyok, hogy megtettem, különösen, hogy így gazdagabb karácsonyuk lesz a lányoknak. Központi fűtést szereltettünk be ugyanis, s elment rá a pénz – mondja a fiatal anyuka. – Ráadásul a Jézuska nagyon eltalálta Míra és Léna kívánságát, ezt az egyszarvú pónit ugyanis már rég kinézték maguknak.

A cserfes Peresztegi-Szakály Mátyás figyelmét hosszú ideig lekötötte legújabb kiadványunk, a Mesék könyve.
– Este biztosan ebből olvasunk – jegyezi meg az édesanya, Szakály Anikó, aki elárulta: harmadik helyezettünk szereti a zenét, de minden érdekli, szerelni pedig különösen szeret. 


A november 5-én indított játékra majd´ 600 fotót küldtek be a szülők, nagyszülők, a zsűri ezek közül választotta ki a 75 legbájosabb mosolyt, amelyre aztán már szavazni is lehetett. Az első három helyezett a Regio Játék 60, 40, illetve 25 ezer forintos játékcsomagját és utalványát kapta ajándékba.



Kapcsolódó cikkünk: 
Gyermekmosoly: lezárult a szavazás!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!